Tekil İleti gösterimi
Alt 08.10.2008, 23:41   #8 (İleti Bağlantısı)
Araz Akçora

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 373
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
KOCATÜRK adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
fazla kilolu ırktaşlarımın kilo vermek için ilaç kullanmak yerine, doğal yolları tercih etmesini öneririm.

bunun için iştah kapatan yiyecekler yemelisiniz.

Bu yiyeceklerle hem aç kalmadan kilo veriyor, hem de kendinizi sürekli tok hissediyorsunuz.
Bu obezite Türk halkının en çok şikayet ettiği ve bir türlü çözüm bulamadığı konulardan birisidir. Her ne kadar kilo vermek isteyenler neyi uygulacağını az çok bilse de bir süre sonra yapılan diyetler bırakılmakta ya da sürekli yapılamamakta. Ben de çok kilo alan veren bir insan olarak diyebilirim ki yaş ilerledikçe kilo vermek zorlaşıyor. Vücut kitle endeksim yıllardır 25 ile 30 arasında gidip geliyor ve bir türlü sabit bir kiloda kalamıyorum. 1.78 boyum var ve 63'ü de gördüm 90'ı da. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı zayıflama hapları kullandığım da oldu. Bunların zararlı olduğunu ve bu ilaçlardan dünya çapında insanların öldüğünü de biliyorum. İş inada binince her şey değişiyor. Doğal yollardan ve zamana yayarak kilo vermek çok önemli.

Ayrıca, KocaTürk ağabey dedikleriniz bir tıpçının söylediği ve yerinde olan şeyler fakat bunu bir türlü yaşam tarzı haline getiremiyorum. Bir de yememiz gereken şeyler öyle çok kolay bulunmayan şeyler. Örneğin toplum olarak kaçımız düzenli kahvaltı yapabiliyor? Türkiye'de çoğu kişi çayla, simitle, poğaça ile kahvaltı ediyor.

İş beyinde biter burası doğru. Bir insanın ömrünün sonuna kadar kendisini kısıtlaması işkence gibi geliyor. Sonuçta metabolizmam kilo almaya elverişli olduğu için şişmanlamam kaçınılmaz ve hareketli bir yaşam sürmediğim zamanlarda da ne yesem kilo alıyorum. Bu durumdan kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için spor da yapmama rağmen düzenli olamadığım için verdiğim kilolar kalıcı da olmuyor. Sürekli kilo alıp vermek de hem vücudumun dengesini hem psikolojimi bozuyor. Zaten genetik olarak annem ve babam kilolu olduğu için ileride ben de mi çok kilolu ya da obezite olacağım bilmiyorum. Bu konuda bir fikir verebilirseniz sevinirim KocaTürk ağabey.