![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
105 Yaşındaki Dede Askere Gitmek için Dilekçe Verdi
2. Dünya Savaşı'nda Alman Harbi'ne katılan 105 yaşındaki Hüseyin Temel, askere alınmak için dilekçe verdi.
![]() Son yaşanan terör örgütü saldırıları sonrasında kendini tutamayan Hüseyin Temel, Suşehri Askerlik Şubesi'ne geldi. Burada yazdığı dilekçe ile tekrar askere alınmak için müracaat eden Temel, ilerleyen yaşına rağmen ülke savunmasında seve seve hizmet alacağını söyleyerek, "1941 yılından 1945 yılına kadar Tunceli'de askerlik vazifemi yaptım. 2. Dünya Savaşı'nda Alman Harbi'ne katıldım. Komutanımız Mareşal Fevzi Çakmak önderliğinde askerlik görevimi en iyi şekilde tamamladım. 105 yaşındayım. Askere gidip düşmanla savaşarak nöbet tutmak istiyorum. Ulu Önder Atatürk ve bizler bu vatan topraklarını kolay kazanmadık" dedi. Türk askerlerine yapılan saldırılar karşısında duygulandığını söyleyen Temel, zaman zaman gözyaşlarına boğularak terör örgütlerine lanet yağdırdı. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Helal Olsun Dedeme!!!
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
helal olsun koca aksakal
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
merhamet yok
|
yüzbeş yaşında bir bozkurt
elinde silahı, dimdik duruyor savaş isteğiyle yanıyor ve haykırıyor acun a Türk üm ben
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ellerinden öper saygılarımı belirtiri...
Helal olsun dedeme..
Ülküler kanla, fedakârlıkla, kahramanlıkla beslenir. Bir millet, ülküsüne varmak için ırmaklar gibi kan akıtır, yığınlarla can harcar. Ülkülere kanla, kılıçla, dövüşle, millî kinle varılır. Ülkü çelik yürekler, demir bilekler, sarsılmaz irâdeler, yüksek ahlâklar ister. Ülkü bir dindir. Kahramanlar ve şehitler ister. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Türk böyledir işte!
Ellerinden öperim dedem...
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sivas ellerinin yaman yigidi, Sana burdan hayirli tezkerelere diliyorum
Kiymetli Hüseyin dedem, senin o tirpan tutmus, tüfek tutmus ellerinden öperim. Türk Silahli Kuvvetlerinin ebedi baskomutani taaa Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisidir. Ve ne kadar talihli bir nesilsin ki Türkün son basbugunu dünya gözüyle gördügün icin. Bir baskadir Sivas Elleri, bir baskadir Sivas'in yigitleri. Hafik'ten illeri Banaz'dan öte dumani hic gitmeyen Yildiz Dagi'ndan tut Susehri'ne kadar. Biliyormusun dedem bu davranisin takdir edilmesi gerekir ama artik sen istirahate cekil. Sivas'ta yigit bitmez. Bir torunun var ki, asker ocaginda pisiyor Hüseyin dede. Mete Bastürk adi. Bu Otagimizin eski yöneticilerinden di. Elli kalemi birakti ve silah tutuyor simdi. Türkmenlere özge hircinligiyla kement ile boynu asilacakta olsa ya da hancer ile kellesi kesilcekte olsa, Türk ve Türkmen düsmanlarina, kirmanci kürtlerine karsi yüzyillarin birikimi hinciyla gögüz gögüse carpismaya hazir bulunuyor. Senin ellerin artik silah tutmasin. Tanri'ya Mete (Bastürk) torunun ve hemsehrin ve onun silah arkadaslari icin duaya kalksin.
Mete Bastürk irkdasim, neyse....TANRI YARDIMCININ OLSUN!!! |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Bu dede hepimize örnek olmalidir urukdaslarim.
Bosuna dememisler her türk asker dogar Esenlikler |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Dedemiz,Bilgemizin ellerinden öpüyor saygılarımı sunuyorum.Nice sağlıklı ömürlere.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|