Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Kültür & Sanat > Kültür & Sanat > Sinema > Yerli Filmler
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 16.02.2008, 20:57   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GökTürkAlp - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 438
GökTürkAlp Rss Beslemesi
120

Yönetmen:Murat Saraçoğlu, Özhan Eren
Senaryo:Özhan Eren
Oyuncular:Özge özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay, Oytun Öztamur
Filmin Türü: Drama
Orijinal Adı:120
Yapımcı Firma:Posta Film
Yapım Yılı:2007
Yapım Ülkesi:Türkiye
Orijinal Dili:Türkçe
Filmin Süresi:0 dakika
Resmi Sitesi:http://www.120filmi.com/
Dağıtıcı Firma:Özen Film
Vizyon Tarihi :15.02.2008

Filmin Fragmanı
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Filmin Konusu.
Van, 1915 Ocak. Kış. 1. Dünya Harbi’nin ilk ayları. Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir. Vanlı çocuklar gönüllü olurlar, yaşları 12 - 17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk. Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce, gecelerce yürürler. İsimleri unutulmuş olsa da bu büyük yolculuğu gerçek bir kahramanlığa dönüştüren gençlerin öyküsü.

Kendi Yorumum:Film konusunda da belirtildiği gibi 120 tane Türk gencinin sırf cepheye cephane götürülmesi için nasıl can verdiklerini anlatıyor.Tamamen melezci anlayıştan uzak, gerçekleri anlatan, gerçek Türk'ün gücünü gayet iyi bir şekilde anlatmışlar.Sizden ricam çocukları olan çocuklarını veya eşini, yiğenini tanıdığı kim varsa bu filme götürmeleri.En azından gündemden düşmeyen sihirli, büyülü, melezci, ümmetçi filmler yerine bu güzel filmi hiç bir Türk evladının kaçırmaması gerek......
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez......
GökTürkAlp adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2008, 21:04   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 143
kutmete Rss Beslemesi
1915 tarihinde Van'daki müslüman nüfusun tamamına yakını Türk idi. kürtler sadece dağlarda aşiretler halinde yaşıyorlar, henüz Türk köylerine ve şehirlerine yerleşmemişlerdi. kasaba ve şehirlerdeki tek azınlık ermeniler idi.

kürtler kurtuluş savaşına katılmadıkları gibi ermeniler Türkleri keserken müslüman kardeşlerine (!) yardım etmemişlerdir. Din kardeşliği hikayedir.

Filmde cephane taşıyan kahraman çocuklar Türk çocuklarıdır. Umarım böyle anlatılmıştır. Tarihimizi biz biliyoruz ama genç nesil bilmeyebilir. Van nüfusunu bugünkü gibi komple kürt sanabilir. Bu yüzden çocuklarımıza tarihi iyi anlatmalı, o dönemdeki doğu nüfusunda çoğunluğun Türkler olduğunu belletmeliyiz.
kutmete adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.02.2008, 21:45   #3 (İleti Bağlantısı)
Atsızın Öğrencisi

s.aybars - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 28
s.aybars Rss Beslemesi
Guzel bir filime benziyor. Fragmani az once izledim. Her Turkun izlemesi gereken bir filim.
s.aybars adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.02.2008, 09:12   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GökTürkAlp - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 438
GökTürkAlp Rss Beslemesi
Buda filmin fragmanı......
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez......
GökTürkAlp adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.02.2008, 15:23   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 114
Deli Dumrul Rss Beslemesi
Son dönemlerde çıkan tarihi dizi ve filmlerin aksine "bu topraklarda yaşayan herkez bizim kardeşimizdir" edebiyatları yapılmıyor hatta; ermenilerin Türkleri nasıl arkadan vurduklarından bahsediyor...

Tek bir korkum var inşallah büyük Türkçü Enver Paşa'yı kötü göstermezler
Deli Dumrul adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.05.2008, 04:28   #6 (İleti Bağlantısı)
Bozkurt

İletiler: 40
Mirzatürk Rss Beslemesi
Bende bugün film e gittim ve verdigim parayi helal etmiyorum. Filmin hakkini verememisler diye düsünüyorum. Elalem 300 homoseksüelin ölümünden hayali destanlar yaratirken bizimkiler HAKIKI destanlarimiza gerektigi degeri vermiyor.

Filmde hosuma gitmeyen taraflari:

-Iyi ermeni, kötü ermeni ayrimi yapiliyor ve ermeniler tarafindan yapilan zalimlikler hicbir sekilde yansitilmiyor cephane tasirken topu topu bir kere saldiriyorlar hepsi o isin ilginc yani kendilerine göre akillik edip isi baglamislar
Tümen Van dan ayrilirken bir darbe vurmus zayiflatmis!
ümmetci melezci anlayisindan uzak olup olmadigini bilemiycem ama hepimiz ermeniyiz hepimiz hrant dink iz mesaji veriliyor.

-Türkcülük yapan bir gence arkadaslari tarafindan hosnutsuzluk ifadesiyle dolu bakislar ve sonunda Türkcülük yaptigi icin KELEK deniliyor yanlis okumadiniz KELEK.

-Tarih bilgim cok iyidir diye bir iddiam yok ama ermeni ceteleri silahlarini bildigim kadariyla ruslar tarafindan almislardir. Filmde verilen mesaj Türkler ermenilere silah satti. Türkler o yillarda bir o savasdan bir o savasa girerken kendisine bile yetecek cephanesi yokken kime hangi silahi satiyorsun?

-Ve o cocuklarin cephane tasirken donup sehit olurken 4 bilemediniz 5 kere görüyorsunuz insan biraz daha titiz davranir bir destani anlatiyorsan eger bunu böyle gecistiremezsin. Izleyince ne dedigimi anlayacaksiniz

-Müzikde ayri bir facia her hüzünlü sahnede hep ayni müzik olurmu? Plak kirildi hissi uyandiriyor resmen. Ha güzel degilmi müzik harikulade güzel ama sahneleri anlatirken farkli sarkilarla zenginlestirmeleri lazimdi.
Zaten silahli catisma sahnelerini vesaire aksiyon sahnelerinden hic bahsetmiyorum(zaten yok) hala bir gelisme bir kalite göremiyorum.

bilmiyorum ben mi cok abartiyorum yok eger bunada sükür, tarihimizle ilgili hic filmimiz yok diyorsaniz birsey söyleyemem ama sinirlerinizin bozulmasini istemiyorsaniz gitmemenizi tavsiye edebilirim zira ben asiri derecede sinirlendim.
Mirzatürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.05.2008, 14:46   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALMİLAM91 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 96
ALMİLAM91 Rss Beslemesi
Filme gittim. Seneryo güzel fakat duygu verilememiş. Birkaç sahne haricinde duygulandığımı söyleyemem. Büyük hatalardan biri de Cansel Elçin'in ölüm anıydı. Dağda ermenilerle çıkan çatışmada ermeniyi vuruyor; fakat öldü mü diye gidip bakmıyor. Bir Türk böyle bir hata yapamaz diye düşünüyorum. Hele öyle bir vaziyette. Ölmeyen ermeni de cansel'i vuruyor tabiki. Bir de olaylar çok çabuk geçiyordu. Ordan oraya atlıyor sahneler. Seneryonun hakkını verememişler bence.

TTK!
ALMİLAM91 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

« Barda | - »

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler