![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
19 FEVRAL VE YAXUD OYANIŞ!!!!
19 FEVRAL VE YAXUD OYANIŞ
Sopsoyuq bir fevral gecesi... Otağımda meni yatmağa qoymayan ruhlar dolaşır; Qulaqlarımda - Teze-teze dil açan körpelerimin sesi ... Gözlerimin önünde - Babalarımın vesiyyeti yazılmış qara daşlar. Odla su arasındayam, qardaşlar! Odla su arasındayam, Bu gece odla su arasında gezdim; Veten torpağının bu qeder geniş, Ruhumuzun bu qeder ölmez, Derdlerimizin bu qeder böyük, Arzularımızın bu qeder nehayetsiz Ve bu qeder imkansız olduğumu bilmezdim. Bilmezdim, bilmezdim, qardaşlar! Besdir, daha qemli-qemli neğmeler ötdüm... Bu genişliyi eynime geydim, Bu derdleri sevdim, Bu nehayetsizliye vuruldum, Bu ölmezliye üz tutdura Ve körpelerimin üstünden keçib odun üstüne getdim... Ölsem...Meni tezeden Savaşlar doğacaq, savaşlar. Men odun üstüne getdim, Odun üstüne qardaşlar! RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
• PAYIZA ÇOX QALIR HELE.
Sevgiye bürünse, çekmeye, Derd axı nedi, nedi ki? Sen körpü olmaqdan bezdin, Uçurumlar bezmedi ki. Sen zalım adamsan, zalım, Men derdin, ahın adamı. Sene sığındım, görmedin, Sen ey allahın adamı. Yazı birteher yaşadım, Yay da qisas alır hele. Sen meni buraxıb getme, Payıza çox qalır hele. Men yalqız adamam meni, Buraxma derdim qosqoca. Döz, apar payıza tapşır, Orda çılpaq bir ağaca. Yağışa, buluda tapşır, Tapşır, yarpağa, küleye. Sığınım geldiyim yere, — Ayrılıq deyilen hücreye. Çox var hele sonbahara Bir mezar oyub gedersen. Sen meni mene oxşayan, Payızda qoyub gedersen. Sevgiye bürünse çekmeye, Derd axı nedi nedi ki?! Sen körpü olmaqdan bezdin, Uçurumlar bezmedi ki. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TANRIMI GONDERDI, OZUNMU GELDIN?
Sen hardan bilirdin tekem,yalqizam, Sen hardan bilirdin, di danis, di din. Durmusdum belece uzu goylere, Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? Bizi hansi sevda tus eyledi, tus, Diline gelmeyen sozunden sorus. Qayit, birce defe ozunden sorus: Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? Hardasa garisdi bextimin basi, Geldi otuz yasda omrun qar-qisi- Geciken her bir sey tale qargisi Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? Geciken sevdalar goz yasi, ahdi, Her esqin evveli, son basi adi, Biz nece gorusek, axi gunahdi!.. Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? Omrum yolculuga bir behanedi, Biz hardan bileydik bu istek nedi? Seni gozleyirdim, gozlemek nedi... Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? Ne esq delisiyem, ne sevda qulu, Ureyim basqa bir hiss ile dolu. Men nece anladim getdiyim yolu, Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? Vardigim bu yolun son ucu qemdir, Kederi nes''edir, sevinci qemdir. Ey zalim, cekdiyim sonuncu qemdir Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? Bu esqe, sevdaya cetin sigam men , Esit, anam meni dogdugu gunden Araza deyilmis gurbanligam men , Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? Gunesle dogulmur her sokulen dan , Ne bunu derd ele, ne de ki, aldan, Bu yolun sonu yox, qayit bu yoldan Tanrimi gonderdi, ozunmu geldin? RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TANRIMI APARDI OZUNMU GETDIN
Sensizem yalqizam tenhayam daha Tanrimi apardi ounmu getdin? Xeberin oldumu batdin gunaha Tanrimi apardi, ozunmu getdin?! Men esq delisiyem sevdasi senden Indi ureyimde urey aqrisi Sen ozun gelmisdin caqirsam da men Tanrimi apardi, ozunmu getdin?! Bu sevda elcatmaz,uca qizil taxt, Budaki ayriliq donuk tale baxt.... Seninle xosbextdim, ilahi xosbext Tanrimi apardi, ozunmu getdin?! Sozunde boylanan keder danisdi De niye susmusan ozun danis di, Dilimde sual var, sozleri qemdi Tanrimi apardi, ozunmu getdin?! RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
ADAMIM YOXDUSA GUL GETIRMEYE
Payizi gozlerem- Cen duman gele Gele kulek ese yaqislar yaqa, Bu boyuk seherde gorem qeribem,- Adamim qalmayib gul aparmaqa. Payizi gozlerem O vaxtki sirri Acmaram ne aya, ne meleklere Uz tutub goylere deyirik allah Yaziqin gelmirmi kepeneklere? Payizi gozlerem ayriliq gele- Hey yaqa ustume qem qucaq-qucaq Bir solan ciceye bas qoyub yatam, Gorem ki derd derdle ovunur ancaq. Payizi gozlerem hec kim gormeye Olen ciceklerin saxlayam yasin Bir cilpaq aqaca soykenib durum, Honkurum honkurum goren olmasin. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
MENI SOZLERIME BUKUB DEFN ELE
Denizdeki limanda o tenha gemi kimiyem.Senden qacib tenhaliqa siqindim getsem de ayriliqdi,qalsamda… Getsem ayriliqdi, qalsam keder-qem, Dilim soze yatmir, elim qeleme. Men dunen ozumu oldurdum daha Ustume honkurub, fikir eleme En boyuk ezabdan en gozel soze Geden yola dondum-sonunda tek sen Bilirsen men nece tekem-tenhayam Eliynen ruhuma toxuna bilsen. Bilirem yoxluqum aqridar seni Belke varliqimda omrune yukdu Getmeye yerim yox, qalmaqa yurdum, Yalandi kim deyir dunya boyukdu RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
BU ESQ MENE TALE YAZDI
Gunahkarsan deyen gormur Hec ozunun gunahini Men sairem cekim gerek Men yuzunun gunahini Soz de sirdi, qelem de sirr Qelem soz-soz sevda ekir Her bir sair ozu cekir Oz sozunun gunahini Omur qisa yolu uzun Men delinin, men yalqizin Sen cekirsen sevgimizin En azinin gunahini Seni sevdim sevmey azdi Bu esq mene tale yazdi Tanri goren hara yazdi Bu sevdanin gunahini?! Tanri yeri yari sayib Sennen, mennen naxislayib Sevgisine baqislayib Yer uzunun gunahini! RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
MENI UNUTMA
Sensizem, yalgizam yer kuresinde, Esg mene anlatdi ne var, dunyada. ...Taleden, imkandan uzag, cox uzag, Ilahi sevgiler yasar dunyada. Meni unutma. Sene yol gelirem hesret, gem, ancag, Alin yazisi tek izleyer meni. Sene gelen yollar dusub ovsuna, Her yerde ayriliq gozleyer meni. Meni unutma. Sene yol gelirem sisga bulag da, Boyuyur, kecilmez xan Araz olur. Temiz sevgilerin, gulum nedense, Vusali hemise umulmaz olur. Meni unutma. Delilik gelmese basina, sevsen, Bu esge inanma ne geder hagsa. Deli mi olmusam yaz gecesinde Ay da bir insandi dedim ne vaxtsa. Meni unutma. Lap Allah olmusam seni sevenden, Bilerem ne deyir uz tutsam daga. Danisar menimle inan adam tek, Soz desem, agaca, ota, yarpaga, Meni unutma. Menim xosbextliyim Araz arxali Menim kederimin nagil yasi var. Hardasa bir ana dili duali, Hardasa bir deli oglan yasiyar. Meni unutma. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
NE YAMAN GECIKIB BU SEVDA, ALLAH
Bu esgin sonu yox! Niye gorusduk? ! Niye dogmalasdiq , nece ayrilaq? Bu nece sevgidir olecek, gulum, Xatire -kederi qalacaq ancaq. Tanrim, gunahim ne, bu ceza nedir? Neler goreceyem, yaziq gozlerim? Danisdim , sozumde qem cicekledi , Danisdim, dilimde yandi sozlerim. De gorum bele mi gelir mehebbet , Bu sevda icimi goyneden yara . Bu gunden men gerek ozumden qacam, Uz tutub yol geden ayriliqlara. Uz tutub yol gedim, gorum qem nedi, O ''yaziq'' Fuzuli ne cekib -gorum . Nakam sevgilerin heykeli kimi Bir gun mezarimdan dikelib -gorum... Gorum, min il kecir yene dunyada, Her seyden ucada esq var, sevda var. Yene Eslilerin donu sirlidir Sevsem Kerem eyler meni sevdalar. Umulmaz bu sevda, darixma konlum, Gel bu qem icinde temizlen, arin Meni men eyledi bu ayriliqlar Neylim, yolcusuyam, ayriliqlarin. Deyirsen ayrilaq, ayrilaq - ne qem? Bu esqi sirr kimi qelbinde gizde Bu gunden baslayir seadetimiz, Bu gunden baslayir faciemiz de. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
KONUL VARAQ GEDEK
Gizledib acmadiq o sirrimizi, Dayanib dursag da uzbeuz onda. ''Sevirem'' demedik, bir-birimizi , Sozsuz de duyurdu qelbimiz onda. ...Bu da ki ,ayriliq - esgin son sozu , Bu da ayriliqin sevgilisi - gem. Konul , varag gedeg ,bu ayriliqin Men daha gemini cekebilmerem. ...Hicrandan beziksen ozunu aldat , Don bic ayriliqa sebrimden menim . Teze bir mehebbet cixarib yasat , Konlunde dagilmis qebrimden menim. Demirem: -Sevilme, sevme demirem , Men ki incimirem, unut, ne olar? Men ancaq bilmirem, unuda bilmir Nedense hemise unudulanlar... RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
OLUM XOS GELDIN
Qarsi daqdan asib gelen Yelim xos geldin,xos geldin Gelmisen qiy qem sevinci Bolum xos geldin,xos geldin Qem bicenler sevda ekir Kim ne cekir,nece cekir Neden ruhum goye cekir? Bilim xos geldin xos geldin Gozlerime baxa-baxa Menden omur qoparmaqa Son menzile aparmaqa Olum xos geldin,xos geldin Vaxtinda gelmir gozlenen Derdimdir bele sozlenen Icinde qorun sozlenen Olum xos geldin, xos geldin Gozlerime baxa-baxa Menden omur qoparmaqa Son menzile aparmaqa Olum xos geldin, xos geldin Konul daha ozune var Hara consen ayriliq var Yixdi meni ayriliqlar Olum xos geldin, xos geldin RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
EH SENE NE VAR KI
Men seni gec tapib, itireceyem Ozumde bilmirem necisen, kimsen? Belke bir xeyalsan gozegorunmez, Bes, onda qelbime nece girmisen? Sevirem soyledin sukut icinde, Deyirem yuxuymus belke o anlar. Seheri hesretle gozleyirem ki, Acim gozlerimi-yuxum cin olar. Dodaqi catlamis susuz torpaqam Ustume elenmez yaqis olmusan Gelende min istek, min arzu idin Gedende bilmedin gunah olmusan. Sen meni duymadin duya bilmedin Belkede bilmedin mehebbet nedir? Menim unvanima dediyin yalan Meni unutmaqa bir behanedir. Meni xatirlayib, dusunub herden, Bilirem qeherden boqulacaqsan. Eh sene ne var ki gunes kimisen Kiminse bextinde doqulacaqsan. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
SEN DE AC OZ SIRRINI
Men senin goz yasinin Sesini esitmisem, Gormusem ne cur axir, Aqlayir derdli konul. Gor men neyi tapmisam, Gor neyi itirmisem, Men talesiz bendeyem- Halima aqla, honkur. Kimim var bu dunyada?! Men tekem, men yalqizam, Bu tenhaliq qismetim Yeter mene belkede.... Talesiz doqulmusam, Gerek men tale yazam, Catar qemim-kederim Onda sene belkede.... Sen meni tanimirsan Men gorduyun deyilem Men hamidan qacsam da Yena de elde yaxam Ne ovsundu dusmusem Istiyirem men bilem, Ac menim tilsimimi Belke ele men yoxam... Belke ele men yoxam Gezirem bir kolge tek Gunahkar bir bendeyem Ruhum ozge yerdedi Men ozumu tapmisam Ruhum ezab cekecey, Sen de ac oz sirrini Sen kimsen, sevda nedir?! RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
BÜTÖVLÜK
Seni gözleyirem; Gelebilersen Menim ve menim kimi Neçesinin ölümü ile sen... Seni gözleyirem; Gelebilersen Bir halgın nisgil,gem dolu Hicran kitabını varaglayarag. Her gün,saatı Facie doğan Ayrılıg hökmünü ayarlayarag. 'Ana'kelimesine hesret sonsuz gadın uşag gözleyen kimi. Seni gözleyirem Bu geniş memleketin: Tebriz'in,Zencan'ın Gence'nin,Nahçıvan'ın, Gapısı demir Derbend'in Eli yalın oğlu Hagg gözleyen kimi. Bu arzu,bu istek Könlümde leçek leçek. Seni gözleyirem- Herçenge tutulmuş Ümidsiz hestenin 'Belke' deye gözlediyi bir mö'cüze tek. Seni gözliyerem- İtkin düşmüş oğlunu Ölünce gözleyen ana kimi. Seni gözleyirem- Üzümü tutub geleceye 'Dünya dağılsa da, Geleceksen deye, Gözlerimde son ışıg,son parıltı Galana kimi. Seni gözleyirem Azerbaycan torpağında Doğulan her körpeye İgid er deye. Seni gözliyerem Dözümden vüsal Göyerer deye... RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
YOLLARDAYAM
Yol gelirem; Yol gelirem min illerin O başından bu başına, Bu yollarda neçe kere düşüb çıhdım Milletlerin men "menem"lik ...savaşına. Düşüb çıhdım, çıhıb geldim, Men div boyda ayrılığı Çaldıran'da yıhıb geldim. Men Şuşa'da gılıncımı Öz başıma çalub geldim Gülüstan'da, Türkmençay'da Öz elimle öz canımı Alovlara yahıb geldim... Hansı halgın menim kimi Bah bu cüre gemi-derdi! Yurd yârinde ocag haggı. Kim olsaydı bu ayrılıg Onu küle çevirerdi. .. Gece keçir oturmuşam Göz önünde kürremizin heritesi Üreyimde ulu yurdun. Gulağımda tük ürpeden bir haray var- Harayıdır balaları peren düşen ..ana gurdun. Bah, belece, bah, bu ahşam, Men Gacarı, Teymurlengi Hetai'ni, Men İldırım Beyazid'i, Sultan Selim, seni, seni Bir milletin hagg-edalet ..divanına çağırmışam. Sual müşkül, sual çetin; İttihamım -"Bu menem"lik govgasında Ne günahı memleketin"?! Hamı susub, heç bir keskin günahı yoh, ..yoh, yoh, geti Heresinin bir elinde ganlı gılınc, Bir elinde zemanenin ..mühürlenmiş beraeti RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Etiketler |
| 19 , fevral , oyaniŞ!!!! , ve , yaxud |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|