Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 15.08.2008, 14:14   #1 (İleti Bağlantısı)
Kutlu yolda bir TÜRK

AltayKan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 180
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
2008 ÖSS yerleştirme sonuçları

Evet kandaşlar,ösym sonuçları bugün açıkladı.Tüm andalarımın mutlu haberlerini almak dileğiyle bu başlığı açıyorum.Umarım bilimyurtlarını Türkçü gençlerle biraz daha doldurmuşuzdur.

Ben biraz geçte olsa biryere yerleşebildim;Celal Bayar Üniversitesi Salihli MYO - Yerel Yönetimler.

2 senelik ama olsun,zaten Açık Öğretim Fakültesi Çalışma Ekonomisi bölümünde de 4. sınıfım,işler rayına oturacak gibi.DGS'yi bile düşünmeye başladım.

Diğer yerleşen kandaşlar kimler??
Alt 15.08.2008, 14:24   #2 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 33
Öncelikle seni ve yerleşen tüm kandaşlarımı tebrik ediyorum.Bende Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni aldım.
Savcı olup bu ırka ihanet edenlerden hesap soramazsam
GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN

Esenlikler dilerim
IRKÇI TÜRKÇÜ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 17:22   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alper Kağan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 14
Bir eğitimci olarak bir üniversiteye yerleşen bütün ırkdaşlarımı tebrik ediyor, kazanamayan ırkdaşlarımın morallerini bozmamalarını ve daha büyük bir azimle tekrar hazırlanmalarını öneriyorum. Nispeten bizden daha genç olan siz ırkdaşlarım her şeyin en iyilerine layıksınız. Bu yüzden damarlarınızdaki asil kanla ve Ulu Başbuğumuz Atatürk'ün gösterdiği hedefe doğru olanca azminizle çalışacağınıza şüphesiz inanıyorum.
Alt 15.08.2008, 17:58   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 2,143
Üniversiteye yerleşen ırkdaşlarımı tebrik ediyorum. Hadi bakalım, artık Türklüğün adını yüceltmenin çağıdır. Bu da ancak okumuş, eğitimli ve bilgili kimselerle gerçekleşebilir.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 18:33   #5 (İleti Bağlantısı)
TÜRK OĞLU TÜRK

Kafatasçı Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 129
Benim bu konularda iki tane sorum olacak. Dileyen yönetici uygun bulmazsa başka bir başlığa taşıyabilir. Yalnız ricam doğru yola sevk bakımından, kopyala yapıştır bilgiler değil de bu işlerle ilgi olanların ya da eğitimcilerin cevap vermesidir.

Birincisi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra Emniyet Teşkilatına ya da TSK'ya girmek mümkünmüdür?
İkinci sorum; İşletme bölümünden Hukuk fakültesine geçmek ya da bu iki bölümü aynı anda okumak gibi bir olanağımız mevcutmudur? Şimdiden teşekkür ederim.
Kafatasçı Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 18:41   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Sevgili ırkdaşım;

ilk sorunu tahminen, ikinci sorunu ise emin olarak yanıtlayabilirim.

İlk sorun için tüzüğü incelemedim ama emniyet için 4 yıllık bir fakülte bitirmenin yeterli olacağını sanıyorum ama TSK için elbette kendi farklı kriterlerinde yeterlilik arayacaktır.

Diğer sorun için ise sanırım ÇAP (Çift Anadal) ya da yatay/dikey geçiş yapmak istiyorsun. Malesef ÇAP ya da diğer geçişlerde yalnızca aynı fakülte içerisinde ya da ortak derslerin yoğunlukta olduğu bölümlerde mümkün olabiliyor. Bu yüzden İİBF den Hukuk Fakültesine geçiş mümkün değil.
Alt 15.08.2008, 18:43   #7 (İleti Bağlantısı)

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 436
Alıntı:
Kafatasçı Türk adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim bu konularda iki tane sorum olacak. Dileyen yönetici uygun bulmazsa başka bir başlığa taşıyabilir. Yalnız ricam doğru yola sevk bakımından, kopyala yapıştır bilgiler değil de bu işlerle ilgi olanların ya da eğitimcilerin cevap vermesidir.

Birincisi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra Emniyet Teşkilatına ya da TSK'ya girmek mümkünmüdür?
İkinci sorum; İşletme bölümünden Hukuk fakültesine geçmek ya da bu iki bölümü aynı anda okumak gibi bir olanağımız mevcutmudur? Şimdiden teşekkür ederim.
Siyasal bilgiler fakültesini bitirdikten sonra, Emniyet teşkilatına ve TSK' ya girmen mümküdür. Her sene şartlar değişsede, girenler var.

İkinici soruna gelince, oda mümkündür. Bazı üniversiteler de çift anadal denen programlar mevcuttur. Her iki bölümü de aynı anda okuyabilirsin. (Aynı fakülte içinde ki bölüm öğrencilerine sadece tanınıyorsa bu olanak, orasını bilemiyorum.)

Bunlar tamamıyla sana kalmış bir şey. Dünyanın neresine gidersen git, başarılı bir öğrenciyi, bütün sistemler destekler.
Alt 15.08.2008, 18:46   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 16
Ben sürekli olarak aileme Siyasal okumak istediğimi söylüyorum onlar ise Siyasal'dan iş bulamayacağımı söylüyor ve tanımlı meslek olmalı diyorlar

Siyasaldaki meslek seçenekleri nelerdir?
ATSIZ AKÇURA Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 18:50   #9 (İleti Bağlantısı)

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 436
Alıntı:
ATSIZ AKÇURA adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben sürekli olarak aileme Siyasal okumak istediğimi söylüyorum onlar ise Siyasal'dan iş bulamayacağımı söylüyor ve tanımlı meslek olmalı diyorlar
Siyasaldaki meslek seçenekleri nelerdir?
Bu iş bulamassın laflarını bir kenara at, hepsi boş laf. Sen kendini iyi yetiştirirsen çok iyi konumlarda iş bulabilirsin.

Bir tavsiye:

Üniversite ye gittiğiniz de sadece bununla yetinmeyin; dil kursları, bilişim kursları ve kendi bölümünüzle yakından bağlantılı olarak, özellikle üniversite içerisinde kurulan kurslara katılıp kendinizi çok iyi yetiştirin.
Alt 15.08.2008, 19:06   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

TUVA HAN ırkdaşımın söylediklerine katılıyorum. Lisans eğitimin sırasında kesinlikle okulun sana verdiği eğitimle yetinmemelisin. Mezun olduktan sonra iyi yerlere gelebilmek için iki yol vardır. İlki hem branşında hem de diğer alanlarda (yabancı dil/diller, bilgisayar-bilişim) donanımlı olmak ikinci yol ise malesef üzülere söylüyorum torpilinin olması.
Asıl sorunu (Siyasaldaki meslek seçenekleri nelerdir?) o konuda yetkin olmadığım ve çok net cevaplar veremeyeceğim için cevaplandırmıyorum. Eminim ırkdaşlarımız arasında bu konuda benden daha bilgili kişiler vardır ve cevaplayacaklardır.

ÇAP konusunda ise şart olan şey ortak derslerin yoğunlukta olması. Örneklemem gerekirse metalurji mühendisliğinden kimya mühendisliğine geçiş yapmak mümkündür çünkü paralel ya da eş dersler yoğunluktadır ama inşaat mühendisliğinden kimya mühendisliğine geçiş mümkün değildir. İşletme bölümünden hukuk bölümüne geçiş yapmak mümkün değildir. Çünkü lisans eğitimi süresince sadece 2-3 hukuk dersi görürsünüz. Bu da ÇAP için yeterli değildir.

Dilersen yök'ün sitesine girip ÇAP mevzuatını inceleyebilirsin...
Alt 15.08.2008, 19:39   #11 (İleti Bağlantısı)

Çağrı_Beğ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 187
ÖSS'de bir alana yerleştirilmeye hak kazanan arkadaşlarımı kutlarım. Tanrı yolunuzu açık etsin. Zor olan bu sınav maratonunda bir sonraki yıllar ter dökecek kardeşlerime de şimdiden başarılar.

Esenlikler.

Alıntı:
Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra Emniyet Teşkilatına ya da TSK'ya girmek mümkünmüdür?
Evet mümkündür.

Emniyet üniversite mezunlarından polis almaktadır. Dört yıllık üniversite mezunu kişiler arasından adaylar seçilir, altı aylık POMEM adı verilen eğitim yerinden geçirilerek polis memuru yapılır. Altı yıl polislik yapmak zorundasınız, altı yılınız dolmadan başka bir kuruma geçemezsiniz, geçmek istediğiniz zaman istifa etmeli, POMEM için ve eğitiminiz için imzaladığınız senette yazan parayı tazminatı ile ödemeniz gerekir. Altı yılınızı doldurduktan sonra komiser yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz, bu sınava girip kazandıktan sonra bir süre kurs eğitiminin ardından komiser yardımcılığından görevinize devam edersiniz...Biraz sıkıntılı süreç diyebiliriz.

TSK'de üniversite mezunlarından hem Astsubay hem de Subay almaktadır. Son birkaç yıldır çok aldılar. Kara, deniz ve havanın sitelerini takip edin orada ilânlarını görürsünüz.

Bu konuda bildiklerim bunlar. Diğer sorunuz için de açıklama gelmiş. Kolay gelsin.

Esenlikler.
Çağrı_Beğ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 19:41   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türk_28 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 56
Kazanan ağabeylerimi tebrik ederim.Türklüğü yüceltirler umarım.Ben de oks de Nişantaşı Nuri Akın Anadolu LİSESİNİ kazandım.Benim gibi oks ye giren ırktaşlarım hangi okulu kazandığınızı yazarsanız sevinirim.Esenlikler...
Alt 15.08.2008, 20:05   #13 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

kutlug_tigin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2
helal olsun ırkdaşlarıma. üniversiteler fethullahçı din uşaklarıyla dolacağına asil Türklerle dolsun.
kutlug_tigin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 20:22   #14 (İleti Bağlantısı)

GökTürkAlp adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 542
Eğitim bir topluluk için, bir millet için, bir ideolojik birliktelik için en önemli şeydir. Fettoşcular eğitime neden bu kadar önem veriyor diye hiç düşündünüz mü? Fettoşun ana programı belli dersaneler kurarak ve şehirde bazı evler kiralıyarak öğrencilere ders vermekti tabi bu dersler arasında beyin yıkama bölümleride yok değildi. Zamanla fettoşun bedava olarak okuttuğu, yedirdiği, barındırdığı öğrenciler üniversitelerden mezun oldu. Sonra fettoş geçmişte aşıladığı bilgileri kullanarak okuttuğu gençlerden karşılığını istedi. Ve bu okuttukları kişiler polisse polis teşkilatı'nda, avukatsa cemaat üyelerinin avukatlığını yapmada, öğretmense yeni çocukların eğitilmesi için kısacası her alanda yetiştirdiği öğrencileri kullandı. Böylelikle fettoşun her iş sahasında, her yerde bir kolu oldu. Ve maalesef fettoş, bu verdiği eğitimle bu güce erişti.

Bu yüzden genç Türkçülerin yapması gereken en önemli şey üniversite okuyup, bir meslek sahibi olmaktır. Ancak bu zaman kutsal davamızda başarılı olabiliriz.

Son olarak Öss'de başarılı olan Türkçü kardeşlerimizi kutluyorum. Onlar şu an davaları için büyük bir adım attılar...
Alt 15.08.2008, 21:26   #15 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 2,143
Alıntı:
Askiyeye girmek, hele ki subay olmak bilmem ne üniversitesinin herhangi bir bölümüne girmekten çok çok farklıdır. Bütün yaşamında, askerliğin şerefine ve ilkelerine ters düşen en küçük bir iş bile yapmamış olman gerekir. Bu da yetmez, ailende de böyle bir kişinin olmaması lâzımdır. Bütün bunlar tamamsa, 4 yıllık bir lisans mezunu olarak (hangi bölüm veya üniversite olduğu fark etmeksizin) subay olabilirsin. Fakat sözleşmeli subay olabiliyorsun. TSK, muhtelif zamanlarda sözleşmeli subay alımları yapıyor (genelde jandarma yapıyor). Bunları takip edip sözleşmeli subay alımı yapıldığı tarihlerde başvurman gerekiyor.

Sözleşmeli subaylık için başvurduktan sonra çok zor bir yazılı sınava tabi tutulursun. Başvuranların yarısı burada zaten elenip gidiyor. Kazananlar da mülakata tabi tutuluyor ve mülakatı da geçenler, altı aylık bir Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi'ne tabii tutulduktan sonra, burayı da başarıyla tamamlamaları hâlinde sözleşmeli subay olabiliyorlar. Sözleşmeli subaylıkta en fazla Yüzbaşılığa kadar çıkabilirsin. Fakat bu arada muvazzaflık için sınavlar açılıyor. Bu sınavı kazanırsan sözleşmelilikten muvazzaflığa geçebiliyorsun. O zaman Albaylığa kadar yükselebilirsin. Ama açıkçası kolay kolay sözleşmeliden muvazzaf yapmazlar.

İki yıllık mezunları da astsubay olabiliyorlar. Bunun için de JATEK'ler vardır. JATEK, iki yıllık yüksekokul mezunlarının eğitim alıp Astsubay oldukları yerdir. Yine başvuru zamanlarında JATEK'e başvurmak gerekiyor. Yapılan sınavı başarıyla geçenler arasında mülakat ve seçme yapılır. Bu mülakat ve seçmeden sonra kazanabilenler bir yıl süreyle yatılı olarak eğitim alırlar. Burayı da başarıyla bitirenler okullarından, Astsubaylığın ilk ve başlangıç rütbesi olan "Astsubay Çavuş" rütbesiyle mezun olurlar ve görevlerine başlarlar.

Yalnız başta söylediğim gibi asker olmak zordur. Yedi silsileni araştırırlar ve bu araştırma esnasında senin askerliğe uygun olmadığına dair bir şüphe uyandığı takdirde bile derhal araştırmayı sonlandırıp başvurunu iptal ederler. Bir bakarsın, bir kaç subay size akşam yemeğine gelmiş. Amaç ailenle yakından tanışmak. Duvarda kimlerin resmi asılı, kitaplıkta kimler var ve misafir karşılamanız nasıl... Hepsine dikkatle bakılır ve sonunda değerlendirmeye alınır.

Diğer soruna gelince; dört yıllık üniversite mezunları POMEM'e başvurabiliyorlar. Burada da okul gibi bir eğitime tabi tutuluyorsun ve başarılı olunca polis oluyorsun ama normal polis memurlarından daha kıdemli oluyorsun. Yani ben öyle biliyorum. Bu konuda yüzde yüz bilgi veremeyeceğim, Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesine girip bakabilirsin. Herhalde orada bilgi veriliyordur.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
2008 , sonuçları , yerleştirme , Öss

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler