Tekil İleti gösterimi
Alt 05.01.2006, 20:06   #3 (İleti Bağlantısı)
İLTERİŞ
Türkçü

İletiler: 85
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kenan EVREN bir hadise anlatmıştı,kendisi arapçayı iyi okuyup iyi yazıyor.
Bigün camiye gitmiş,imam Nur suresini okuyormuş,Kenan EVREN yanındakine bakmış yanındaki ağlıyor sonra kulağına eğilip sormuş neden eğlayorsun diye,adamın cevabı çok dokunaklı,hislendim,Allahın(arapça) kelamı diye ağladığını söylemiş,halbuki Nur suresinin o ayetlerinde(okuyan bilir)kadınların giyimi örtünmesiyle alakalı emirler verilmekte,yani konu islamın içtimai kurallarıyşa ilgili:)adam tabi bunu anlamıyo salak saçma yere ağlıyor.
İmam Türkçesini okusa adam kulağını açar dinler,gerçek müslümansa uygulamaya çalışır.
bu arada Nur suresinde kadınlara örtününüz diyor,ama nasıl örtünecekleri,ne giyecekleri hususunda birşey söylenmiyor.
Aklıma hemen ortaçağ Avrupası ve günümüz Avrupası geldi,ortaçağ avrupasında engizisyon mahkemeleri vardı,bunların yargıçları din adamlarıydı,ne kadar tarafsız olabileceklerini siz düşünün.
Avrupa halkları incilin neler anlattığını bilmezdi,vatikan ve engizisyoncular da zaten bunu isterlerdi,böylece halkı istediği gibi yönlendirip istediği gbi kullanabiliyorları.Ta ki Martin Luther gelene kadar,adam incili Almancaya çevirdi,halk anlasın diye,sonra afaroz edildi,ama nafile,protestanlık mezhebi doğdu Lutherin sayesinde,halk artık incili anlayabileceği dilde okuyabiliyordu.Artık Vatikanın ve din adamlarının etkisi kalmamıştı.Ve sonuç ortada Avrupa büyük bi atakla bilim ve teknolojide ilerledi..
Günümüzdede engizisyon mahkemelerindeki din adamları gibi,yobazlar mevcut ülkemizde,bunların ne kadar aşşağılık olduğunu ve saf temiz Türk milletin nasıl kandırdıklarını anlatmaya gerek yok herhalde.
Sözü daha fazla uzatmadan şu cümleyle bitirmek istiyorum; BEN TÜRK VATANININ SEMALARINDA TÜRKÇEDEN BAŞKA BİR SESİN YANKILANMASINI İSTEMİYORUM.
BAŞBUĞUN DEVRİMİ TEKRAR CANLANACAKTIR.
İLTERİŞ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla