|
Irkdasim, bu sorulari sormani sahsen pek iyi niyetli sordugunu sanmiyorum, burada sanki akliniz sira bir tilkilik yapiyormussunuz gibi geldi bana. Yanlis anladiysam siz aciklayin.
Sorularina gelince kisi Tanri`ya nasil yakarirsa yakarir buna kimse karisamaz. Ayrica bizim icin kisinin dini deyil irki önemlidir.
Kisi ataist bile olsa bu bizleri ilgilendirmez, Türkcü olmasi bizler icin yeterlidir. Irkdasinin dinine saygili olmasi hakaret etmemesi ayrica önemlidir.
Samanizime gelince samanistlik bir dinden ziyade gelenek görenek meselesidir. Günümüzde Anadoludan Türkistan`a kadar samanist olmasada halan daha samanlik kültürünü bilerek veya bilmeyerek bircok insanimiz yasatmaktadir. Samanlik Türk kültürüyle töresiyle esdegerdir.
Ancak nedense bunu Türk`e düsman kesimler sürekli saptirarak insanimizin dini ve milli düsüncelerini carpistirmaya calismaktadir. Özellikle bu Türkiye`de olmaktadir.
Örnek verirsek Türkiye`de yaygin olan bir görüs vardir; samanlik=atese tapmak, böyle bir sacmalik olabilirmi? Oysaki Türkler`in öz kimliklerine karsi cikanlar araplarin sapik geleneklerini din diye milletimize yutturmaya calismaktadirlar.
Oysaki Türkistan`da ve bütün orta asyada müslüman olmasina ragmen irkdaslarimizin büyük bir cogunlugu saman geleneklerini yasamaktadir.
Bunu yadirgamamak gerekir.
Bozkurt seslerini vecd araci olarak kullaniyormusunuz demissin. Her milletin bir milli senbolü vardir Türk Milleti`nkide Bozkurtur. Bunun dinle ne alakasi var. Sacmaladiniz.
Sizi henüz tanimiyorum ama bence(yaniliyor olabilirim öyleyse özür dilerim) sizde arap sevdalisi birisisiniz.
ATASINI TANIMIYAN IT PESINDE GEZER!!!
|