Tekil İleti gösterimi
Alt 08.03.2006, 22:33   #9 (İleti Bağlantısı)
BÖRÜ YABGU
Türkçü

BÖRÜ YABGU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 504
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Re: GökTanrıcılık Üzerine Irktaşlarıma Bir Soru

Alıntı:
KumanBatur adlı Üyeden Alıntı
Irktaşlarım;

Malumunuz olduğu üzere Türkçülük laik bir ülkülemdir.Bu konuda bir sıkıntımız yok.Aramızda Müslüman ve Hristiyan ırktaşlar da var.Ama Göktanrıcı-Şamanist-Kamcı diye tesmiye edebileceğimiz ırktaşlarımız da var.Ben son zikrettiğim öbeğe seslenmek istiyorum.Göktanrıcı ırktaşlarım!Acaba bireysel olarak ibadet ediyor musunuz?Günlük hayatınızda Göktanrıcılık dinini nasıl yaşıyorsunuz?Vecd haline ulaşmak için özel yöntemler uyguluyor musunuz?Mesela bozkurt sesleri dinlemeyi bir vecd aracı olarak kullanıyor musunuz?Altaylı kamlar gibi Tanrı'yı ululamak için herhangi bir nazım yahut şiir terennüm ediyor musunuz?Hülasa ben kendim bireysel olarak ibadetimi ne tür fiillerle gerçekleştirebilirim.Ne gibi ritüeller düzenleyebilirim?Son olarak Altaylı kamların dualarının toplandığı bir kitap var mı?Ben de A.İnan'ın Şamanizm ve Makaleler kitapları var orada bir kısım dualar var.Bilmiyorum bunca çapraşık cümlelerle meramımı anlatabildim mi ama düzenli bir dinsel hayat yaşamaya çabalıyorum.

Tanrı Türk'ü Korusun!
BAHSETTİĞİNİZ SORULAR TÜRK KÜLTÜRÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLAN ŞAMANİZM(GÖKTANRI DİNİ)YA DA SİZ NASIL İSİMLENDİRİYORSANIZ,İLE İLGİLİ İSE BU SORUYU SAMİMİ BULUR CEVAPLARIZ.
GÖRDÜĞÜM KADARIYLA SİZİN SORUNUZ ŞAMANİZMİN KÜLTÜREL YANINDAN ÖTE GÖKSEL,DİNSEL YANIYLA İLGİLİ.BU DURUMDA BİZİM YAKLAŞIMIMIZDA ŞU ŞEKİLDE OLUR:

1-BURADA HANGİ İNANÇ KONUSU OLURSA OLSUN,DİNLER,İBADETLER TARTIŞMA KONUSU OLMAZ,YAPILAMAZ.
ÇÜNKÜ İNSANLARI İNANIŞLARINA GÖRE AYIRIRSAK YA DA İNANÇLARA VURGU YAPARSAK MUSEVİ KARAYLARI,HIRİSTİYAN GÖKOĞUZLARI VE ATAYURTTAKİ GÖKTANRI DİNİNE İNANAN KANDAŞLARIMIZI DIŞLAMIŞ OLURUZ.

2-DİN GİBİ İNSANLARIN SONRADAN DEĞİŞTİREBİLECEĞİ DÜŞÜNCE YAPISI VE İNANIŞLAR BÜTÜNÜNÜ ORTAK NOKTA OLARAK ELE ALAN BİR ÜMMET BİRLİĞİ "ÜLKÜ"MÜZ YOKTUR.

3-BURADA ŞAMANİZME AYRI BİR PARANTEZ AÇIP DAHA SICAK BAKTIĞIMIZ HERKESİN BİLDİĞİ BİRŞEYDİR.ÇÜNKÜ ŞAMANİZM(GÖKTANRI DİNİ) SADECE BİR DİN VE İNANIŞ SİSTEMİ OLMAKTAN ÇIKIP,15BİN YILLIK TÜRK TARİHİNİN VE TÜRK KÜLTÜRÜNÜN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLMUŞTUR.

4-"Mesela bozkurt sesleri dinlemeyi bir vecd aracı olarak kullanıyor musunuz?" SORUNUZU CİDDİYETTEN UZAK BULUYORUM.
EĞER SİZ DAHA BOZKURTUN NE OLDUĞUNU VE TÜRKLÜK İÇİN NE İFADE ETTİĞİNİ BİLMİYORSANIZ,BİLGİLENMEK İÇİN ŞU BAĞLANTIYA TIKLAYIN: Ulaşmak İstediğiniz Sayfa Bulunamadı!
SİZE UZUN UZADIYA ANLATMAYACAĞIM.ŞAHSEN BEN MÜSLÜMAN BİRİSİ OLARAK BOZKURT SESİ DİNLEYİNCE TİTRERİM VE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUR.AMA "VECD" ARACI OLARAK GÖRMEM.

SON OLARAK CÜMLE İÇİNDE KULLANDIĞINIZ BAZI KELİMELERİN TÜRKÇE YA DA TÜRKÇELEŞMİŞ KARŞILIKLARINI AŞAĞIDA BELİRTİYORUM:

Alıntı:
Ama Göktanrıcı-Şamanist-Kamcı diye tesmiye edebileceğimiz ırktaşlarımız da var.
tesmiye,isim eskidil Arapça: Adlandırma, ad koyma, ad verme.

Alıntı:
Ben son zikrettiğim öbeğe seslenmek istiyorum.
zikir -kri,isim Arapça :Anma, söyleme, sözünü etme.

Alıntı:
Vecd haline ulaşmak için özel yöntemler uyguluyor musunuz?
vecd -cdi,isim Arapça:Aşk,sevgi demektir. Kendinden geçecek ya da unutucak kadar ilahi bir aşk hali veya yüksek heyecan anlamına gelir.

Alıntı:
Altaylı kamlar gibi Tanrı'yı ululamak için herhangi bir nazım yahut şiir terennüm ediyor musunuz?
terennüm,isim eskidil Arapça:
1 .Güzel ve alçak sesle şarkı söyleme.
2 .Kuş şakıma, ötme.
3 .Mecazi Anlatma, ifade etme .

Alıntı:
Hülasa ben kendim bireysel olarak ibadetimi ne tür fiillerle gerçekleştirebilirim.
hülasa,isim eskidil Arapça:Zarf,Kısacası anlamına gelir:
"O vakit küt küt kalbim atmaya başlıyor, hülasa acayip bir vaziyet."- Y. K. Karaosmanoğlu.

Alıntı:
Ne gibi ritüeller düzenleyebilirim?
ritüel,isim ingilizce:tören.Herhangi bir şeyi törensel bir ayin gibi, ayrıntılara önem vererek, hiçbirşeyi atlamadan yapmak

KAYNAK: Türk Dil Kurumu
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla