|
Ergenekon ırktaşım...Madem bu forumda kimin nasıl ibadet olacağı konularına girilmiyor bu başlığı silelim.Elbette Türk kanına mensup herkese kendimizi eşit yakınlıkta hissedeceğiz.Ben laikliği anlamakta zorluk çekmiyorum ırktaşım belli ki kendimi anlatmakta zorluk çekiyorum.Laiklik tutup inançlar üzerinden siyaset yaparak yahut bu inançları ülkülemlere karıştırarak bozulur.Bense sadece inancı konuşuyorum.Demedim ki Türkçü şamanist olsun.Ben şamanist olan kimse daha Türktür demedim."Türklük Üzerine Herşey" deyince ben de kendilerini şamanist-kamcı-göktanrıcı(Bu konu Türklük içine giriyor sonuçta eski Türk dini diyoruz.Bütün Türklerin bu inançta olması lazım diye de birşey yok) olarak vasıflandıran ırktaşlarıma dinsel hayatlarını nasıl sürdürdüklerini sormak istedim.Hepsi bu...Ayrıca sorularımda nasıl bir sinsilik gördünüz anlayamadım.Dışarıdan nasıl görülüyor bilmiyorum ama benimki çok bilmişlikten çok yeni okumuşluk...Bana şamanizm konusunda A.İnan'ı tavsiye ettiler.Ben de okuyorum.Bunda hiçbir şey taslama amacım yok.Ve yazma tarzım kime benziyor?
Esenlikler...
|