Tekil İleti gösterimi
Alt 13.03.2006, 02:22   #5 (İleti Bağlantısı)
Özge Terken
Türkçü

Özge Terken adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 228
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kıymetli Baba İshak,

Börü Yabgu, Nihal Atsız'ın "Makaleler"ini okumanızı tavsiye ediyor. Kesinlikle katılıyorum. Eminim okuduktan sonra bambaşka fikirlere sahip olacaksınız...

Ayrıcı kavramlara açıklık getirmek gerek diye düşünüyorum. Sizin iletinizde yazdığınız ve Türkçülüğün temel fikri olarak adlandırdığınız "Türkiyecilik" günümüz Türkiye'sinde sizin kastetmek istediğiniz anlamda kullanılmamaktadır. "Türkiye'de yaşayan herkes" ya da "T.C. vatandaşı olanlar" anlamına gelmektedir ki, doğal olarak da Türkçülüğün temel unsurunu kesinlikle ifade etmez. Ayrıca Türkçülük "Oğuzculuk" gibi Türklerin bir kısımını kasteden kavramları da reddeder. Oğuz boyundan olmayan Türkler'in olduğunu da size hatırlatırım. Türkçülüğün, temeli aslında tektir: Türk soyundan gelmek.

Belki yeni bir üye olarak size cevap vermek haddim değil ancak sermayeyle ilgili de bir kaç söz etmek isterim... Yanlışım varsa düzeltilmesinden çok memnun olacağımı da eklemek isterim.

Türk soyundan gelenlerin sermaye sahibi olması, yanı iş veren ve daha anlaşılır bir tabirle zengin olması çok iyidir. Zaten Atatürk'ün de yapmak istediği buydu. Günümüz Türkiyesinde sermayenin kimin elinde olduğuna bakarsak son on yıllarda hızla el değiştirdiğini görürüz. Kürtler, nüfustaki hızlı artışını patron olmak, sermaye sahibi olmak yolundu da inanılmaz bir hızla gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar. Türk çocukları üniversite okuyup, devlet memuriyetine girmeye çabalarken, eğitimsiz, çapulcu kürtler sermayeyi ele geçirmeye, daha çok söz sahibi olmak için zengin olmaya planlı bir şekilde çalışıyorlar.
İstanbul'da semt pazarlarından alış-veriş yapmıyoruz. kürt olmayan pazarcı mı kaldı?Korsan kitap, cd..vs., işleri kürtlerin tekeline girdi. kürtler bilinçli bir örgütlenmeyle çeşitli piyasaları ele geçirdiler ve geçirmeye devam ediyorlar. Hamalllar bile kürt tekelinde...

Taksiye binseniz, adam İstanbul'un en merkezi noktası Taksim'e nasıl gidileceğini bilmiyor. Pişkin pişkin, "abla güneydoğudan yeni geldim. yolu tarif et" diyor... Daha dün bu olayı yaşadım, anında taksiden indim.Ama gerçek tabloyu da görmek lazımdır.

Türkler sermaye sahibi olmalıdır..Bırakın adam Türk soylu olsun. Türklüğünün farkında olmasa da bence bu iyidir. Çünkü kanına güvenebiliriz. Mutlaka bir noktada buluşabiliriz. Ben kesinlikle buna inanıyorum.
Sermaye sahibi bir Türk'e, yanında çalışacak elemanın soyuna bakmasını sağlarsak bile bence büyük başarıdır.
Türkler, sermaye sahibi olmalı, ele geçirdikleri iş kollarında tekelleşmelidir. Arkadaşlar durum sandığımızdan vahimdir.. Türklerin, Türkiye coğrafyasında asli unsur olarak ebediyyen kalmasını istiyorsak günümüz şartlarında paraya hükmetmemiz ve sermaya sahibi olmamız gerekmektedir. Gerçek budur.
Saygılaer...
Özge Terken Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla