27.03.2006, 17:30
|
#1 (İleti Bağlantısı)
|
|
Türkçü
İletiler: 93
|
DOKTOR YABANCI (!!!) OLURSA...
Hepimizin bildigi gibi son günlerde medya'da bir "yabanci doktor" geyidigidir gidiyor. Özellikle Türk cumhuriyetlerin'den muhmetelen calismak icin gelecek olan doktor kandaslarimizi zaten cahil olan halk'a Azerbaycanli Türk doktorlarinin yabanci (!) olarak tanitilmalarini hepimiz nefretle izliyoruzdur. Bununla da kalmayip bir de dil konusunda cikabilecek "sorunlar'a" ve hastalarin tedavisi sirasinda olusabilecek iletisim bozukluklara özellikle dikkat cekiliyor.
Bu baglamda özellikle Azerbaycan'dan gelebilecek doktorlarin konusacagi, soysuzlara göre "Azerice", bilime ve bize göre Azerbaycan Türkcesiyle acik acik alay ediliyor. Yani hem Azerbaycan ilimizde yasayan kandaslarimiz Türk degilmis gibi Anadolu insanina bilincli bir sekilde yanlis tanitiliyor, hem Azerbaycan lehcesiyle dalga geciliyor hem de Azerbaycanli kandaslarimiz sistematik bir sekilde asagilaniyor.
Bu gizli propaganda'nin kani bozuk, alcak ve hain odaklar tarafindan baslatildigi ve körüklendigi kesindir! Bu psikolojik savasin amaci elbetteki Türk milletinin kendine olan güvensizligini daha da arttirmaktir! Her firsatta Türk'ü kücük göstermeyi görev bilen hamam böceklerinin dolastigi yahudi güdümlü medya'nin küstahligi elbette bununla sinirli degil!
Bir iki hafta önce ATV Ana Haber bülteninde bu konu görsel bir sekilde de haber yapilmis ve bizden büyük tepki görmüstür! Orada da buna benzer carpiklilar ve millet arasinda dezenformasyona yol acacak
istihbaratlar verilmistir ve sanki bize ters geliyormus gibi Azerbaycan deyimleri alay konusu yapilmistir! ATV haber bülteninin sunan eski komünist köpegi ve günümüzün libos'u Ali Kirca alcaginin bu haber sonrasindaki yüz ifadesini anlatmam mümkün degil. Azerbaycanli kandaslarimizi alay konusu yapan haber'den aldigi zevk elbette ki yüzüne yansimisti ve lehcemizle dalga gecildigi sirada büyük keyif alarak eglendigi ortadaydi...
Bugün de konuya iliskin internethaber.com sitesi bir haber yayinlamistir. Haberi aynen aktariyorum:
"DOKTOR YABANCI OLURSA"
Yabancı doktorlar Türkiye'de çalışırsa ne olur? Bu doktor bir de Azeri olursa ortaya bakın ne çıkar?
Doktor yabancı olursa
Yabancı doktorlar Türkiye'de çalışmaya geldiğinde en büyük sıkıntı dil konusunda yaşanacak. Biz bile çoğu zaman hastayla iletişim kurmakta zorlanırken, onlar ne yapacaklar bakalım? Sanırım sağlık kentlerinde şöyle diyaloglar geçecektir:
Tık, tık, tık...
- Gelesen.
- Selamlar doktor bey.
- Salam. Sabahın heyır. ( Selam, iyi sabahlar).
- Sabahları salam yasak mı diyosunuz? Biz nerden bulalım salamı doktor bey? Neyse zaten hasta olan kızım. Bir muayene ederseniz.
- Gızım sen yahşi birine ohşayırsan. ( Kızım sen iyi birine benziyorsun).
- Neee! Benim kız kimi okşuyormuş? - Valla kimseyi okşamıyorum baba!
- Sus kız, doktor yalan mı söylüyor? Ellerinde pişik var, ordan anladı herhalde hııı? -Pişik ele degel kucaga yaraşır. ( Kedi ellenmemeli, kucağa alınmalı).
- Doktor sen ne diyosun ya.
- Siz haradan gelisiz? ( Siz nereden geliyorsunuz?)
- At mıyız biz, haradan gelelim? Bak böyle konuşmaya devam edersen fena olucak doktooor.
- Kızım soyunasın, sırtına gulag asmag isterem. ( Soyun kızım, sırtını dinlemek istiyorum).
- Babaaa ya, bu adam sırtıma kimin kulağını asıcak yaa. Ben sırtımda kulak falan istemem, büüeeee.
- Kızımı ağlattın.
- Men indi dayandıraram. Maragım kabardı neçe ağlarsan? (Ben şimdi durdururum. Merak ettim, niye ağlıyorsun?).
- Bak hala ne diyo baba yaaa.
- Ağlamasan balam. Baban yaşlıdır, dözebilamaz. (Ağlama çocuğum, baban yaşlıdır, dayanamaz).
- Lan artis doktor, anananı da al git bu memleketten. ( ÇITOOOOOOONNNNNK)
- Özümü itirdim. Daglara kar düşende, bülbüle gam düşende, ruhum bedenden oynar gözüme yumuruk gelende.
Kaynak: www.hekimhaklari.org
(Haberin tam adresi: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=8267)
Her firsatta vatansiz/bayraksiz kürtleri "kardes" ve hatta "Türk" olarak takdim eden ve böylece milyonlari afyonlayan mütareke basininin, Azerbaycan Türklerine "yabanci" muammelesi yaparak onlarla ahlaksizca dalga gecmesi ne garip degil mi?
Bu tür bir Türk düsmanligina imza atan www.hekimhaklari.org yetkililerini ve bu sacmaligi yayinlayarak kandaslarimizi bizden ayirma amacini güden, son günlerde hain iktidar'in borazanligini yapan internethaber.com sitesini siddetle kiniyoruz!
|
|
|