Tekil İleti gösterimi
Alt 10.06.2006, 16:40   #1 (İleti Bağlantısı)
ALPGIRAY

ALPGIRAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 308
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
ZAMAN GAZETESI YAZARINDAN (MÜMTAZER TÜRKÖNE) GELEN E-POSTA

Kandaslarim Yalinsak Bey´in "Türkler´in senbolu köpek olmaliymis" adli baslikta actigi yazinin muhattabina yolladigim e-postadan cevap geldi, Mümtaz`er Türköne isimli bu zaman gazetesi yazarinin yolladigi cevabi aynen size kopyaliyorum, yorum yapmiyorum cünkü agzima gelenleri yazmam sitemize uygun deyil sadece onun bunun .....!!!yeter.

iste gelen e-posta!!!

Saygıdeğer Kardeşim,

8.6.2006/ Ankara

Bir fikrin, bir inancın ve savunduğun doğruların var. Bu yüzden saygıdeğersin. Hakaret için bile olsa yazma zahmetine katlandığına göre, yüzleşecek cesaretin var. Üstelik derinlerde bir müştereğimiz, beni kurdu reddetmeye, seni ise savunmaya zorluyor. Öyleyse kardeşimsin.

Müştereğimizin adı Türkiye.

Ben diyorum ki, deniz bitti. Allah korusun, evladına bile, tek parça bir ülke, tek bir devlet ve millet miras bırakamayabilirsin. Eskiler işe yaramıyor, yeni çareler, yeni ortak paydalar bulman lâzım. Tarih, bütün hızıyla yeni bir dönemeci geçiyor. Savrulup gidebilir, telef olabilirsin.

Allah’ın dini bir kenara, fikirlerin, yöntemlerin bir derde deva olmuyor artık. Tepeden tırnağa her şeyini sorgulamak, yenilenmek zorundasın.

70’li yıllarda Siyasal’a Ülkücülerin başkanı olarak yakamda Bozkurt rozeti ile girecek cesaretim vardı. İnandıklarım, değer verdiklerim değişmedi. O gün memleket komünist işgal teşebbüsü ile karşı karşıya idi. Biz doğrusunu yaptık. Aynı cesaretle bu sefer sana dönüp diyorum ki, 70 milyonu tek yürek, tek ruh haline getirecek sembollere ihtiyacımız var. Kurdun gölgesinde kaç kişiyi toplayabilirsin?

Millî semboller bir milleti, bir devleti ayakta tutmak, güçlü kılmak, diri tutmak içindir. Kamplara bölmek, birbirine düşman etmek için değil.

Bu ateş yumağı coğrafyada devlet sahibi olmak mangal gibi yürek ister, daha da önemlisi akıl ve feraset ister. Öfkeni yatıştıracaksın, tahammül edeceksin.

Üsküp’den, Selanik’den, Girit’den, Hicaz’dan, Kudüs’den ayrılalı daha bir asır bile geçmedi. Hayal âlemine saklanarak, aklını öfkenle gölgeleyerek geçmişe dönemezsin, Allah korusun yeni kayıplara uğrarsın.

Zihnine, gönlüne ayrılık düşmüş Kürdü, “damarlarındaki asil Türk kanı” iddianla bu bayrağın altında tutamazsın. Elindeki silahla, zorla hiç tutamazsın. Osmanlı altı asır nasıl tuttu, hiç düşündün mü?

Cehalet, bilmediğini bilmemektir. 16 Türk Devleti’nin bayrağını kim hangi kaynaktan öğrenip çizmiş, hiç düşündün mü? Bozkurt’un Türklerin sembolü olduğunu kim icad etmiş? Neden Osmanlı’nın, Selçuklu’nun, Karahanlı’nın, Harezmşahların bundan haberi yokmuş? Akkoyunlu, Karakoyunlu, Karakeçili kendine koyunu, keçiyi neden isim bellemiş?

Titremek ve kendine dönmek, hurafelerden kurtulmak demektir. Hurafeler sadece dinde olmaz. Otur, bu koca milleti tek parça halinde nasıl tutacağına kafa yor.

Doğuştan, Allah vergisi bir üstünlüğe sahip olduğunu düşünüyorsan, bunun adı ırkçılıktır. Ayrı bir millet olduğunu düşünmeye başlayan Kürdün karşısına Türkçülük yaparak çıkarsan bu ülkeyi bölen o değil sen olursun.

Ben Oğuzum. Devlet sahibi olmanın her şeyden çok akıl sahibi olmayı gerektirdiğini bilirim. Elindeki silahla Türkiye’nin bütünlüğünü sağlayacağını düşünürken, dışarıda bir yerlerin oyununa alet olan ahmakların da kanından şüphe ederim. Çete kurarak, eşkıya usulleri ile devlet yönetmeye niyetlenenlerin kanından da, soyundan da, sopundan da, aklından da kısaca her şeyinden şüphe ederim. Türk milleti bu kadar akılsız ve basiretsiz olamaz. Tarihimizde çapulcu takımları her zaman zuhur etmiştir. Patrona Halil, Kabakçı, Balkan Savaşlarının komitacı subayları bize ağır bedeller ödettiler. Yeni bedeller mi ödeyelim?

Biraz da okuduklarımızı anlamak için gayret gösterelim.

Osmanlı İmparatorluğu’nu “milliyetçilik mikrobu” parçaladı, dediğim zaman neden kimsenin aklına Yunan, Sırp, Bulgar, Arap milliyetçilikleri gelmiyor.

“Türk kanı” diye asil bir kandan bahsediyorsanız, arkasından “ben ırkçılık yapmıyorum” diyemezsiniz. Millet kanla olmaz. Olur, diyorsanız karşınıza kandan başka bir şey çıkmaz. Bunu söyledikten sonra, Kurt yerine Kangal’ı önermek neden Türk milletini köpeğe benzetmek oluyor? Bu toprakların değerlerini, hazinelerini öğrenelim. Tekrarlıyorum: Bu topraklarda kanıyla, ırkıyla övünebileceğimiz tek canlı türü Kangal köpeğidir. Bunun için Kangal’ın özelliklerini biraz yakından tanımanız gerekir.

Allah devlete ve millete zeval vermesin.

Bu güne kadar önce hep iman ettik, artık biraz da bildiklerimize ve inandıklarımıza şüphe ile bakalım. Üstelik vakit çok geç olmadan.

Saygılarımla,
Mümtaz’er Türköne
ALPGIRAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla