|
Bozkurt Denktas:Türk Dünyasının kardeşiliği Yaşasın,Yücelsin
Törenin ardından, üniversite senatörlerinin katılımıyla; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş onuruna bir yemek verildi.
Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi’nce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a fahri doktora takdim ve üniversitenin 5. Dönem mezuniyet töreni, 17 Haziran 2006 tarihinde, üniversitenin Merkez Bina bahçesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, eşi Aydın Denktaş, T.C. Bişkek Büyükelçi Vekili Özgür Gökmen, Kırgızistan Başbakan Teşkilatı Bölüm Başkanı Maripa Abdieva, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Bakanı Müsteşarı Mehmet Başer, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Karıbek Moldobayev, Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Seyfullah Çevik, üniversite senato ve yönetim kurulu üyeleri, idari personel, öğrenci ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Törende bir de konuşma yapan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş; bu ünvanı, kendi adına değil kahraman bir halkın mücadelesinin takdir edilmesi olarak onlar, şehitler, gaziler ve gazi halkı adına aldığını ifade etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının mücadelesine gösterdiği takdirlerinden dolayı Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi’ne en içten teşekkürlerini sunan Denktaş, gençlere dönük olarak sürdürdüğü konuşmasında; eğitim hayatının sertifikalarını aldıklarını ancak atıldıkları hayat mücadelesinde sertifika olmadığını belirterek, disiplinli çalışmalarını, hayatın kıymetini bilmelerini ve kardeşliğe önem vermelerini söyledi.
Denktaş, gençlere dönük konuşmasını, “Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi’ni, bu ülkeyi, tüm dünyaya birleştirmek için önemli bir vasıta olarak görünüz. Avrasya birliği Türk Dünyasının birlikte yaşaması için en uygun yoldur. Türk dünyasının kardeşliği yaşasın, yücelsin!” sözleri ile noktaladı.
Törenin ardından, üniversite senatörlerinin katılımıyla; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş onuruna bir yemek verildi.
Üniversite’nin Merkez Bina bahçesinde saat 17.00’de Kırgızistan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin marşlarının dinlenmesi ile başlayan mezuniyet töreni; üniversite Rektörü Prof. Dr. Karıbek Moldobayev, Rektör Vekili Prof. Dr. Seyfullah Çevik, T.C. Bişkek Büyükelçi Vekili Özgür Gökmen ve Kırgızistan Başbakan Teşkilatı Bölüm Başkanı Maripa Abdieva’nın konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından, Üniversite Rektörü ve Rektör Vekili tarafından K.K.T.C. Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’a Fahri Doktora Ünvanı takdim törenine geçildi.
Fahri Doktora Ünvanı takdim töreninin ardından; Üniversitenin Güzel Sanatlar ve Müzik Koordinatörlüğü’nce düzenlenen; iki ülkenin halk danslarından örneklerin sergilendiği konser programına geçildi.
Konserin ardından, mezun öğrenciler adına 3 öğrencinin konuşması ile başlayan diploma töreninde; dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri verildi. Üniversite üçüncüsüne Kırgızistan Başbakan Teşkilatı Bölüm Başkanı Maripa Abdieva’nın, üniversite ikincisine T.C. Bişkek Büyükelçi Vekili Özgür Gökmen’in verdiği diploma ve ödülleri, K.K.T.C. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın üniversite birincisine vermesi takip etti.
Mezunlar andının ve üniversite marşının okunduğu tören; K.K.T.C. Türkiye, Kırgızistan ve üniversite bayraklarının balonlarla gökyüzüne uçurulması ile sona erdi.
Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Modern Diller Yüksek Okulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü ve Türk Uygarlığı Araştırma Merkezi bulunan Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi, bu yıl 350 öğrenci mezun etti.
|