Tekil İleti gösterimi
Alt 12.07.2006, 02:09   #1 (İleti Bağlantısı)
Süyünbike
Otağ Yöneticisi

Süyünbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 159
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türk'ten yana olmamak suçtur!

07.07.2006
Tercüman

Türk'ten yana olmamak suçtur!

YAZIYA başlarken bu Hoşyar Zebari'nin öyle sanıldığı gibi Irak Dışişleri Bakanı falan olmadığını kaydetmemiz gerekiyor.
İşgal kuvvetlerinin Cumhurbaşkanlığı makamına oturttukları Talabanî nasıl bir Amerikan kuklası ise Zebari denen bu adam da işte öyle bir Amerikan piyonudur!
Nasıl bir vahşeti temsil ettiklerine televizyonlar sayesinde kısmen şâhit olduğumuz Amerikan askerlerinin, Irak halkını kurşuna dizmesine göz yummak, ırza, namusa tasallut ve tecavüz etmelerini anlayışla karşılamak ve istiklâl savaşçılarını, işgal kuvvetlerine ispiyonlamak gibi bir misyonla Dışişleri Bakanlığı'na tayin edilen bu adam, benimle görüşmek isteseydi sittin sene kapımda bekletirdim onu. Derdini arzetmesi için külâhımı bile göndermezdim.
Abdullah Gül hemen görüşmüş; bu adam, Başbakanlık makamında oturan zat tarafından da kabul edilmiştir!
Herhâlde efendisinin hatırı için, Yunan Dışişleri Bakanı Bakoyanni'ye yaptıkları gibi, bir de tekneye bindirip, Boğaziçi turuna çıkararak ağırlamışlardır onu!
Ve ne demişlerdir biliyor musunuz?
- Biz Iraklı gruplar arasında ayrım yapmıyoruz!
Asla inanmıyorum! Yapıyorlar!
Sık sık Kürt varlığından, kendilerinin Gürcü, karılarının Arap olduğundan, Boşnak'tan Arnavut'tan bahsedenlerin, Türk'ten Türkmen'den söz ettiklerini duydunuz mu siz?
Ben duymadım!
Eğer Türkiye'yi yönetenler, Iraklı gruplar arasında ayrım yapmamış olsalardı Kerkük, Kürtler'e armağan edilir miydi hiç?
İncirlik'ten kalkan uçaklar Türk'ü, Türkmen'i vurur muydu?
Biliyoruz ki İskenderun Limanı Kürdistan'ın ihtiyaçlarının karşılanmasına tahsis edilmiş, Türk hava sahasının Kürdistan Hava Yolları'na açılması kâfi gelmiyormuş gibi; bir özel şirketin Süleymaniye'ye uçak seferleri başlatmasına da izin verilmiştir!
Iraklı gruplar arasında ayrım yapmıyorlarmış...
Iraklı gruplar arasında ayırım yapmamak suçtur be!
Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı da suçtur, Türkmen'e karşı da!
Züldür de...
Eğer Türkiye'yi yönetenler bu suçun failleri olmasalardı, Barzanî'nin Mersin'de serbest bölge kurmasına göz yumarlar mıydı hiç?
İslamcısı dahil, büyük şirketlerin Kürdistan'da acente açmalarını ve birer silahlı şalvarlı peşmerge bulup, temsilci tâyin etmelerini teşvik ederler miydi?
Barzanî'nin, koca Türkiye'ye meydan okumasına baş eğerler miydi?
Kürdistan'ın yegâne gelir kaynağı Habur Sınır Kapısı’dır.
Türkiye'yi yönetenler, Iraklı gruplardan Kürtler'i desteklemiyor olsalardı, Habur'u kapatıp, Türkiye'yi Suriye üzerinden Bağdat'a sağlayan yeni bir kapı açmazlar mıydı?
Peşmergenin soluğunu kesmezler miydi böylece?
Önümüzdeki sene Kerkük'ün Kürdistan'a bağlanması için halk oylaması yapılacaktır.
Eğer Türkiye'yi yönetenler Kürtler'den yana olmasalardı, Kerkük'e bağlı bir Türkmen kasabası olan Tuzhurmatı'nın Selahattin şehrine bağlanarak referandumda Barzanî'nin avantaj sağlamasına baş eğerler miydi?
Sevgili Saadettin Ergeç, Irak Türkmen Cephesi Başkanı'dır.
Bakın nasıl yakınıyor:
- Türkiye, Kürtler'e verdiği desteğin yarısını Türkmenler'e vermemiştir.
Evet.
Bırakın Irak'ı, Türklük Türkiye'de bile gündemden ve hâkim konumdan çıkarıldığı için başımız yerden kalkmıyor!

NECDET SEVİNÇ
Süyünbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla