|
Toplumların temel yapı taşlarından biri olan eğitim ve onu işlevsel hale getiren eğitim polikitaları günümüz Türkiyesin de önemini yitirmiştir.
Gelecek kuşaklara maddi ve manevi öğretiler sağlayacak, yaşadığı toplumun kültür ve yaşayış biçimini aşıyalacak, toplumsal sorunlara çözüm üretecek öğretmenler nerdeyse yetişemez hale gelmiştir. Sıradan bir meslek haline gelen öğretmenlik ve onun sıradanlığına inanan öğretmenler duruma artık maddi tarafından bakmakta, görevlerini yerine getirememektedirler. Görevlerini yerine getiremedikleri gibi yanlış ve bir o kadar sapkın düşüncelerini genç beyinlere aşılamaktadırlar. Milli eğitim kurumlarının içinde olduğu kadar üst kademe görev yapan şahışların da bu tür yanlış ideolojileri savunduklarını bilmekte ve kadroları kendi kriterlerine uygun kişilerle doldurmaktadırlar.
Öğretmenlerin kılavuzluk yapmamalarından ve eğitim felsefelerinin yanlış uygulanmasında doğan bu açıktan en iyi yararlanan yine bu şarlatanlar olmuştur. Özellikle de "Nurcu" diye tabir edilen cahil, cüheyla bir kürdün arkasından yürüyen ve ona kayıtsızca inanan öğretmenlerin sayısı maalesef hergün biraz daha artmaktadır.Aynı durum hala sorunlara komünist bir yaklaşımla çözüleceğini hayal eden Rus sempatizanları içinde geçerlidir.
Yıllardır Türk gençleri bu iki kıskacın içine alınmaya çalışılmış, ve ne kadar acı bu nispeten başarılı olunmuştur. Tarih derslerin de başkalarının yazdığı ve görmek istediği bir Türk Milleti anlatılmış, atalarını bilmeyen, kimliksiz ve Arap-Batı özentisi gençler yetiştirilmiştir.
Hainlikte ve düşmanla işbirlik etmede sınır tanımayan bu soytarıyı iyi, yardımsever ve özellikle de "Milliyetçi" göstermek istemelerinin sebebi de yeni beyinlere farklı bir izlenim vererek düşmaca yetişmelerine engel olmaktır.
Medyanın bu kadar çirkef, eğitim - öğretimin içine bu kadar pislik bulunmasına rağmen sapa sağlam karakterli, vatan millet sevigisiyle dolu, asil Türk evlatlarının; atalarından aldığı bayrağı mertçe taşıyacak olmaları bizlere, asla bu milletin geleceğinin üç- beş aç köpeğe kalmayacağını göstermektedir.
Tanrı, vatansever evlat yetiştiren aileleri, bu evlatları canıyla başıyla eğiten öğretmenleri ve bizlerin yüzünü kara çıkartmayacak tüm evlatlarımızı korusun!
|