|
Sayın Demokan,
Çoğumuzun yaşadığı bir noktaya değindiniz..Ben de yaşadıklarımı yazmak istedim..Akrabalarımdan birinin oğlu olunca ona isim verme konusunda bana danıştılar. İlk gençliğin de verdiği heyecanla onlara"Tanrıkut" ismini önerdim ve hep birlikte bu isimde karar kıldık..Çocuk şimdi sekizinci sınıfta. Dinkültürü dersinden düşük puanla geçiyor..Aslında hiç geçemeyecek..Ama ben her yıl onlarca kilometre yapmayı göze alarak gidip hocasıyla tartışıyorum. Her yıl yeni bir öğretmen ve yeni bir dert...
Önceleri çok kızıyordum..Ama şimdi ilköğretimdeki bir gencin bu duruma tepkisinden gurur duyuyorum..Artık benim müdahaleme gerek kalmadı. O kendini ifade edebiliyor ve din kültürü öğretmeninin "Sen Allah'ın adını alamazsın" gibi saçma bir gerekçeyle notunu kırmasına yasal olarak şikayetini yapıp hakkını alabiliyor..Türkçe'mizi savunuyor ve çok bilinçli olarak çok iyi kullanıyor..Kendi çocukları olduğunda hangi Türkçe isimleri vereceği bile şimdiden belli...
Tanrıkut bu forumu da takip ediyor..Sanıyorum kendini yazacak kadar iyi gördüğünde buraya çok iyi katkılarda bulunacak..Böylece sadece ben değil forumu takip edenler de onunla gurur duyacak..
Saygılar...
|