|
Ağar'a tepkiler sürüyor
Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın, 'terör örgütü için af istemenin terör örgütü PKK'yı siyaset sahnesine çekme senaryosu olduğunu' söylediğinin hatırlatılması üzerine ''benim siyasi muhataplarım bellidir" diye cevap verdi.
DYP lideri "bu konuya ne cevap vereyim, doğru söylemiştir. Kimsenin de böyle bir talepte bulunduğu yok. Siyasi bir demeç değil ki, ben ona cevap vereyim. Kendi görüşlerini ifade etmiş, kendi içinde tutarlılığı olan bir açıklamadır. Benim sözlerime bir yanıt değildir'' dedi.
Mehmet Ağar “bize cevabı verecek yüreği varsa hükümet verir. Cumhuriyet PKK'yı, terörü yenmiştir. Varlığını muhafaza etmesinin yolu aşağıdan yukarıya insanın gitmesidir. Biz oraya çomak soktuk bakalım ne olacak'' diye konuştu.
Ağar'ın olay yaratan açıklamaları
Güneydoğu illerini kapsayan bir geziye çıkan Mehmet Ağar, 9 ekimde, gezisinin ilk durağı Diyarbakır'da çarpıcı mesajlar vermişti.
Kentte sivil toplum örgütleriyle görüşüp kahveleri dolaşan Mehmet Ağar, PKK için hükümete af mesajı vermiş ve “gerekirse riskini üstlenmeye hazırım'' demişti.
Örgüt üyeleri için “dağda silahla gezeceğine ovada siyaset yapsın" diyen Mehmet Ağar,"bugün dağda çocuklar varsa, yolunu bulup indireceksin, hükümetin bir projesi varsa desteğe hazırız. Bir daha silahların patlamamasını sağlamak lazım" demişti.
Ağar'ın açıklamaları AK Parti ve CHP'de tepkiyle karşılanmıştı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da, ''benim dönemimde asker konuşamaz'' diyen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a, ''o zat iktidarda olsa da biz bu konuları konuşuruz'' demişti.
------------------------------------------------------------------
Ağar konuştıkça batıyor, battıkça konuşuyor.
Ağar'ın, işi yalan söylemek, herkese mavi boncuk dağıtmak. TSK'yı da kendi gibi mi zannediyor nedir. Teröristlerin dağdan indirilip siyasete adapte edilmesinin "Cumhuriyetin paramparça olması" anlamına geldiğini bilmiyor.
Ağar; sen bilir misin terörü ? Çatışma ortasında kalan sen değilsin. Senin yakının hiç şehit oldu mu? Gazi bir yakının var mı peki? Hiç bulunduğun karakol baskına uğradı mı? Gece soğukta nöbet tuttun mu? Terör bölgesinde görev yapan Polis'in haftalarca ailelerini göremediğini biliyor musun? YOK YOK YOK !
Koltuktan hikayeler yerine memleket gerçeklerini keşke görebilseniz. Teröristin hakkı ölümdür, siyaset yapabilme değil!
Ağar ! Sen terör nedir bilmiyorsun! Bilmediğin işe karışma.
|