Eski bir gündem konusu olmasına rağmen benim bir hayli beğendiğim ve bir o kadar da gülerek okuduğum sayın Kemal ÇAPRAZ'ın yazıyı buraya eklemek istiyorum.
BALYOZ HAREKATI
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in karvizit şeklindeki çorap buluşundan sonra daha müthiş bir buluşun yaşanacağını tahmin etmemiştim. Ama AKP Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek beni utandırdı. Çünkü AKP’de ne kadar büyük cevherlerin olduğunu biran unutmuş olanlara hatırlatıverdi.
Berdibek, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın araçtan kurtarılması sırasında kullanılan Balyozu bularak, milleti büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Herkes başbakanı kurtaran bu müthiş balyozun nereye gittiğini düşüne dursun Berdibek balyozu bulduğu gibi Meclisteki odasının baş köşesine koyuverdi. Haberi okurken aklımdan neler neler geçti. Bu balyozun önemi hakkında yüzlerce makale hatta kitaplar yazılabilir. Nasıl yazılmaz ki, bakın AKP milletvekili ne diyor, “ Allah’ın lütfu olan bu balyozu ebediyen saklıyoruz...” Böylelikle bu bizim inşaatlarda kullanılan balyozumuza da anında kutsiyet atfedilmiş oldu. “Allah’ın lütfu olan bu balyozu” yakında odasında sergiye açacak olan Berdibek’in kısa sürede ziyaretçi akınına uğrayacağı kesin. Bence bu “Balyoz” için hemen bir müze kurulmalı... Bu müzede bu balyoz tarafından kırılan arabanın camları mutlaka sergilenmelidir. Hatta balyozun sapına isteyenler çaput bağlayıp dilek tutabilirler.

BALYOZU KURTARAN ADAM HEYKELİ
Yine AKP Bingöl Milletvekili Berdibek’in artık Bingöl’de mi olur Ankara’da mı olur elinde balyozla çekilmiş resminin anıtı dikilmelidir. “Balyozu kurtaran adam” heykeli ne muhteşem olur, değil mi? Her ne kadar Berdibek’in bu mübarek balyozu buluşunu kıskananlar olsa da okadar önemli değil. Çünkü balyozun bulunmasıyla birlikte dedikodular da hemen yayılmaya başlamış. Bu balyoz o balyoz değil. Sayın Berdibek’in ısrarları üzerine inşaattan bir balyoz alınıp milletvekiline verilmiş. İddialar böyle ama sakın inanmayın bu balyozun değerini düşürmek için yapılmış iftiralardır. Ayrıca balyoz harekatında başarılı olamayan diğer AKP milletvekillerinin çıkardığı bir dedikodu da olabilir. Çünkü, sayın Berdibek balyozu bularak bir adım öne geçmiştir. Bence bu balyozun birer kopyası çıkarılarak AKP teşkilatlarının önüne de konulmalıdır.
Yoksa başbakanı kurtaran bu balyoza ve balyozu bulan Berdibek’e haksızlık edilmiş olur. Ayrıca, ders kitaplarında balyozun nasıl bulunduğuyla ilgili bölümlerde okutulmaya başlanır herhalde. Nasıl ki, bazı AKP milletvekillerinin “Türk Büyükleri” olarak ders kitaplarına konulması gibi, balyozu bulan büyüklerimiz bölümü muhteşem olur bence. Niçin bu kutsal balyoz ve onu bin bir fedakarlıkla bulan milletvekilinin adı konulmasın. Hatta mutlaka “Balyoz harekatı” olarak ünitede yer almalıdır.
Bu balyoz öyle sizin bildiğiniz diğer balyozlardan değildir. Onun için sakın ha küçümsemeyin. Küçümseyenlere zaten gerekli cevabı Berdibek verecektir. Ne demiş ti sahi AKP milletvekili, “ Allah’ın lütfu olan bu balyozu ebediyen saklıyoruz...” Yani balyoza dil uzatanlar bundan sonra karşılarında Berdibek’i bulacaklardır. Hem kutsal bir balyoza dil uzatmak kimin haddi olabilir ki...
Şimdi yazının başlığını görenler, sanki terör örgütüne karşı bir harekat yapılmışta bunun adına “Balyoz harekatı” denilmiş zannedebilirler. Efendim, şimdi çok daha önemli konular varken bu terörü filan karıştırmayın işin içine... Çünkü gündem başbakanı kurtaran balyoz ve bu balyozu keşfeden Berdibek...
Şimdi Berdibek’i kıskanan yüzlerce AKP milletvekili vardır sanırım. “Nasıl oldu da biz bu balyozu elimizden kaçırdık... Bu balyozun önemini anlayamadık. Bu mübarek balyozu tekrar o inşaat köşelerine yolladık” diye hayıflanıyorlardı r.
Nasıl hayıflanmasınlar ki, seçim öncesinde Berdibek “Balyoz Harekatı” ile diğer milletvekillerinden bir adım öne geçmiştir. Bunun telafisi tam olarak mümkün olmasa da bazı milletvekillerine önerimiz olabilir. Mesela “Balyoz’un önemi hakkında” bir soru önergesi verebilirler. Bütün AKP’lilere özel olarak yaptırılacak “Balyoz rozetleri” takılmasını gündeme getirebilirler.
Bu balyozun önemine Başbakan Erdoğan'nın zırhlı aracını imal eden firmada katıldı. Firma yetkilisi Michael Allner "1928'den beri zırhlı araç üretiyoruz el bombası, alev silahı testi yaptık, bu hiç düşünmedik" görüyorsunuz değilmi sayın vatandaşlar balyozun önemini Almanlar bile kabul etmiş durumda.
Yani daha önümüzdeki günlerde “Balyoz Harekatı” ile gelişmeler olabilir. Sıcak gelişmeleri okuyucularımızla mutlaka paylaşacağız.
Siz bakmayın bu mübarek balyozu küçümseyenlere.. . Kos koca milletvekilinden daha mı iyi bileceksiniz. Mübarek diyorsa mübarektir.