Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.01.2007, 23:04   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPGIRAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 308
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
301 daha sertlesmelidir!!!

Bugün hükümet medyaninda destegini arkasina alarak 301. maddeyi kaldirmaya calismaktadir yani Türk´lüge hakareti serbestlestirmek istemektedir.

Hrand dinkin infaz edilmesinden herkez 301. maddeyi sorumlu tuttu. Yani Türk´lüge hakaret serbest olsaydi bunlar olmayacakti. Ben ise tam tersini savunuyorum.

Eger 301. madde daha sert bir sekilde uygulansaydi bu infaz gerceklesmezdi. Cünkü adalet hrand dinke hakkettigi cezayi verseydi herkez adalete güvenir ve kendi adaletini uygulamaya calismazdi. Veya hrand dink hakaret etmeye cesaret edemez sesini cikarmazdi.

Diyelimki hükümet 301. maddeyi kaldirdi. Peki sonra ne olacak önüne gelen Türk´lüge kinini kusacak. Devlet adaleti yerine getirmeyecek ve Türk´lük bilinci olan kisiler kendi adaletlerini uygulayacak, yani hakaret edenleri infaz etmeye calisacak.

Evet hükümet olaylari durdurmak istiyorsa Türk´lüge hakaret edenleri en agir sekilde cezalandirmalidir ödül vermemelidir. Aksi taktirde Türk Milleti kendi adalet anlayisini uygulayacaktir.
ALPGIRAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.01.2007, 15:47   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

AdemTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Eğer 301 kalkarsa bu fırsatcı basın için fırsat olur.301 Den korkularına yazamadıkları herşeyi yazarlar. Ama merkak etmesinler 301 belki gider ama biz buradayız.
AdemTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2007, 14:09   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 93
Holding medyasi'nin "301" diyerek asagiladigi madde Türklügü koruyamadigi icin yetersizdir.

Orhan Pamuk ve Elif Safak gibi "yazarlar" acikca Türklügü ve Türk tarihini asagiladiklarina ragmen hüküm giymediler.

Adalet gerektigi gibi tecelli etmedigi icin, bu sefer duyarli yurttaslar hukuk'u kendileri saglamaya calistilar ve Hirant Dink öldürüldü.

Demek ki marifet Türklügü koruyan yasayi TCK'ya koymak degil, onu somutlastirarak ve saglam temellere oturtarak, acikca herkesin anlayacagi sekilde sucun ve cezanin tarifini yapmaktir.

O yüzden TCK'nin 301. Maddesi daha da sertlesmelidir, ki caydirici özelligi belli olsun!
TÜRKLER Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.02.2007, 02:48   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Yesügey adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 73
Gündemi takip edenler iyi bililer eski ceza kanununda 163. madde vardı. Madde de şöyle deniyordu: "Laikliğe aykırı olarak, Devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa dinî esas ve inançlara uydurmak amacıyla cemiyet tesis, teşkil, tanzim veyasevk ve idare eden kimse SEKİZYILDAN 15 YILA KADAR AĞIR HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILIR." Propoganda yapanlara 5yıldan 10 yıla kadar ağır hapis veriliyordu. Bu madde Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin emniyeti için önemliydi. Atatürk cumhuriyeti ve laikliği korumak için bu maddeyi koydurmuştu. Sonra ülkemizde yaygınlaşan ve laikliği tehdit eden unsurların sayısı arttıkça duyarlı kişiler bu maddenin kalkması halinede ülkeye şeriat düzeni gelir ve Laikliği artık koruyamayız dediler. Fakat bazı köşe yazarları yani aydın kişileri(!) ikna edemediler ve yıllar sonra laikliğin tehlikeye düştüğünü görenler, pişmanlık duydular. Hatta köşelerinde günah çıkardılar. Ama iş işten geçti. Atı alan şeriatçılar Üsküdar'ı çoktan geçmişti.

Şimdi de Türklük düşmanları 301. madde taktılar. Bu gidişle değiştirilmesi ya da kaldırılması an meselesi. Neden? Çünkü bu madde TÜRKLÜĞÜ,CUMHURİYETİ,DEVLETİN KURUM VE ORGANLARINI AŞAĞILAMAYI YASAKLIYOR. Bu yasağa ne gerek var? diyorlar. Adamın canı sıkılmışsa, varsın TÜRKLÜĞÜ AŞAĞILASIN. TÜRKİYE CUMHURİYETİNE VERSİN VERİŞTİRSİN. TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ YERİN DİBİNE GEÇİRSİN. YARGI ORGANLARINA HAKARET ETSİN. ASKERİ VE EMNİYET TEŞKİLATI BU HAKARETLERDEN NASİBİNİ ALSIN. Herkes işine geldiği gibi kullansın. Sonra da bazı kansızların yasa önüne engel koyunca BU ÜLKEDE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ YOK desinler. Kısacası onlar hakaret etsinler sonra da bunun adına, DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ desinler.

Yok öyle yağma. Her ülkenin kendini koruyan ve bizdekinden daha ağır maddeleri varken ve kimse bunlara zerre kadar itiraz etmez iken bizimdekilerin bu tavrı bence hanlikten de öte bir davranıştır. Umarım yasa kalkmadığı gibi daha da ağırlaştırılır.
Yesügey Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.02.2007, 14:57   #5 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 197
301 sertleşirse kimsenin kolay kolay bu suçu işlemeye cesaret edemeyeceği açıktır. Tabi, bunu gerçekleştirebilmek için çıkartılan kanunun arkasında durabilecek bir hükümet gerekir.

Oysa akp 301'den rahatsız olduğunu ve kaldırılması gerektiğini her fırsatta dile getirmektedir.
Alt 23.07.2007, 03:26   #6 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Öfkeli Reis adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 42
301 yetmez,İstiklal Mahkemesi paklar!
Öfkeli Reis Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.07.2007, 10:16   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Poyraz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 40
Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama

Madde 301 - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini, Devletin yargı organlarını, askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.

(4) Eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz.

4. Fıkraya dikkat çekerim; bence bu bile fazla eleştiri yapmaya da haklarının olmaması lazım. Eğer 301 kaldırılsa bu sefer madde 300 kaldırılsın derler. Peki o ne:
Devletin egemenlik alametlerini aşağılama

Madde 300 - (1) Türk Bayrağını yırtarak, yakarak veya sair surette ve alenen aşağılayan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu hüküm, Anayasada belirlenen beyaz ay yıldızlı al bayrak özelliklerini taşıyan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenlik alâmeti olarak kullanılan her türlü işaret hakkında uygulanır.

(2) İstiklal Marşını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Bu maddede tanımlanan suçların yabancı bir ülkede bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır.

Adamlar resmen ben eleştiri değil, aşağılama yapacağım diyorlar. Bu yediğin çanağa pislemektir. Bence madde 301 dahada ağırlaştırılmalı ve bu suçu devletin bünyesinde çalışan birinin (ELEŞTİRİ DAHİ OLSA) işlemesi durumunda çok ağır bir şekilde cezalandırılması gerekir.
Poyraz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.07.2007, 10:18   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Fransa'da bırakın fransızlığı aşağılamayı, ermeni soykırımı yok diyeni bile cezalandıran yasalar söz konusuyken bence 301 çok hafif kalır.
Alt 23.07.2007, 17:12   #9 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 36
Biz italyanmiyiz ki fasist olalim, kovulacagini bile bile otag yöneticilerinin suan burda olmamasindan istifade ederek pislik yapiyorsun. Varligin bile pislik farkindasin degilmi!
Alper Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.07.2007, 17:22   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 19
bu da kurdo capulcu..

gecen sene bir aksam uzeri yol kenarinda yuruyen 2 kiro gordum. biraz yavasladim. tam yanlarina gelince tamponu arkadan gecirdim..hoopp ikisi de havada ucuyor.. sonra kirolar ne oldugunu anlayamadan tam gaz basip uzaklastim.

gebermemisler ama ikiside alci icinde kemikleri kirilmis. arabadada biraz masraf oldu ama aldigim zevke degdi :-)))
mt06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.07.2007, 17:26   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Bol keseden atmak kolay tabi, belgelerle konuş. Sana küfür etmeyeceğim. Çünkü sen kendine zaten ediyorsun. Madem ermeni soykırımı var ıspatla! Biz arşivlerimizi açıyoruz ama ermeniler açmıyor ve bizim arşivlerimize de bakmıyor. Çünkü olmayan bir şeyi bulamazlarki !!!!

Bu arada sana gelince: ermeni misin nesin bilmiyorum ama şunu bil; senden daha fazla okuduğuma bahse girerim. Senin gibi şerefsizlerin TÜRKÇE konuşmaya bile hakkı olmamalı. Ayrıca bize faşit demen için anlamını bilmen lazım. Faşistlikle suçladığına göre bizi anlamını bilmiyorsun.
Alt 23.07.2007, 17:31   #12 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

HICBIRZAMAN INKAR ETMEDIM!

EVET ERMENILERIN SOYLARINI KIRDIK! AMA SADECE ERMENILERIN DEGIL KURTLERIN DE SOYLARINDA ONEMLI ISLEMLER YAPTIK.

BENIM 7 LESIM VAR. ASKERDE KAFASINI KESMEDEN ONCE 3 TANESINI KULAGINI KESIP ANAHTARLIK YAPTIM. HALA SAKLARIM!
Alt 23.07.2007, 17:35   #13 (İleti Bağlantısı)
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır

Bamsı-beyrek adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 76
Bu şerefsiz eniğe laf yetiştirmeye gerek yok...Birazdan altına sıçıp , dötüne baka baka s.kt.r.olup gider...
Bamsı-beyrek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.07.2007, 17:35   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Keşke o soykırımı yapsaydıkda, en baştan kurtulsaydık. Almanlar yaptılar ve yahudileri topraklarından attılar. Diğer ülkelere yayılmasaydı belkide yahudi olamayacaktı dünyada. Konumuza gelince, eğer sen askere giden erkeklerin geride bıraktıkları eşine, çocuklarına, yaşlı babasına saldıran ve Musula sürülen ermenilerden bahsediyorsan; evet keşke sürmeseydik de soykırım yapsaydık o zaman EVET YAPTIM derdim, hem de hiç pişmanlık duymadan!!!
Alt 23.07.2007, 17:38   #15 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

LAF YETISTIRMEK ICIN YAZMIYORUM,

ASKERDE 7 LESIM VAR. 5 KIRO 2 ERMENI. NEDEN INKAR EDEYIM, DUN SOYLARINI KIRMISSAK IYI ETTIK. BUGUN DE KIRARIZ.

SIVIL HAYATTA HENUZ LESIM OLMADI AMA 4-5 HASARLI BIRAKTIK. BIRI SAKAT KALMIS, TEKERLEKLI SANDALYEDE SURUNURKEN GORDUM.. :-)))
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler