Tekil İleti gösterimi
Alt 23.03.2007, 19:09   #4 (İleti Bağlantısı)
Tulgahan
Türkçü

Tulgahan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 53
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
IRKÇI adlı Üyeden Alıntı
Alıntı:
Tonyukuk19 adlı Üyeden Alıntı
Avrupa ülkelerinde terör örgütleri her türlü legal ve illegal faaliyet yapmaktadır. Avrupa nın iki yüzlü dış siyaset anlayışı, bu gibi örgütleri kullanmak için birebirdir. Bizimde onlara ayak uydurmamız gerekir, nasıl onlar demokrasi ve insan hakları! adına sığınırak kan akmasına destek oluyorsa, bizde onların canını yakan örgütlere destek olmalıyız.
Bundan 6-7 yıl önce İngiliz avam kamarasındaki bir vekil Türkiye Cumhuriyeti'nin güneydoğu bölgesini kürdistan diye adlandırarak PKK'ya ve kürt terörüne destek veren bir açıklama yapmıştı. Bunu gazetede okuyunca kafam fena bozuldu. İnternete girdim, o yıllarda pek meşhur olan Alta Vista arama motorunu kullanarak siyasi içerikli bir İngiliz sitesi buldum ve üye oldum. İngiliz'in canını yakan nedir? Kuzey İrlanda'daki milliyetçilik hareketleri, Sinn Fein ve IRA... Kuzey Irlandalılar'ın durumu bizdeki asalak kürt köpeklerinki gibi değildir, adamlar kendilerine ait olan devleti ve toprağı İngiliz emperyalizmine karşı savunmaya çalışıyorlar. İngiliz forumuna, 1981 yılında 27 yaşındayken cezaevinde yaptığı açlık grevinin 66'ncı gününde ölen ünlü IRA militanı Bobby Sands'ı öven bir yazı yazdım. Bobby Sands cezaevinde yatarken Kuzey İrlanda'nın milliyetçi partisi Sinn Fein tarafından Londra Parlamentosu'na aday gösterilmiş ve o dönemde başbakan olan Margaret Thatcher'den bile daha yüksek oy alarak parlamenter seçilmişti. Kanun gereği dokunulmazlık kazandığı için cezaevinden çıkıp İrlanda temsilcisi olarak Londra Parlamentosu'na katılması gerekiyordu ama İngilizler kendi yazdıkları kanunu çiğneyerek Sands'ı cezaevinden çıkarmadılar. Sonunda açlık grevinde öldü. Cenazesi dünya tarihinin gördüğü en kalabalık cenaze töreni olma özelliğine sahiptir, Belfast caddelerinde yaklaşık 1,5 milyon kişi yürüdü. Yani 1,7 milyon nüfuslu Kuzey İrlanda'nın neredeyse tümü cenazeye katıldı. Ülkesinin ve milletinin kahramanı kabul edilen bir kişidir. İngiliz forumuna bunları ayrıntılı bir şekilde yazdım ve sonra birkaç gün boyunca forumu takip ettim. Büyük olay oldu, İngilizler ağır tepki verdiler, bunun üzerine birkaç tane Sinn Fein mensubu da foruma katılıp İngilizler ile takışmaya başladılar. Bu konuları bilen ve kendilerini destekleyen bir Türk ile ilk defa karşılaştıkları için bayağı şaşırmışlardı, beni pek sevdiler ve Belfast'a davet ettiler:)

Velhasıl, Türkiye'deki kürt terörünü destekleyen Avrupa ülkelerinin canını yakan örgütleri (aktif değil, sadece pasif olarak) desteklemek iyi bir taktiktir. Bizim başımıza gelen kendi başlarına da geldiği zaman neyin ne olduğunu daha iyi anlıyorlar.
Iyi yapmissin ... fakat ne yazikki IRA Silahli mücadeleyi birakdi...
Tulgahan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla