|
Şampiyon Türk boksörümüz: Men Türk olmasam ölürüm!
Şampiyon Türk boksörümüz, Gazeteci Yazar, Gamoh-AT nin geçmiş baş komitəsinin üzvü Məmməd Rza Ağapur dan Hakkı DEDELER'e tarihi mektup
(Memmed Rza Ağapur, Türklük yazıları yüzünden İran'daki baskılar neticesi İsveç'e sığınmış, İsveç'in iade etmesi halinde İran tarafından idam edilmesi gündeme gelen bir Türk evladı, hem de Bozkurtlarımızdandır)
Men Türk olmasam ölürüm!
Hakkı Dedeler Gardaşım!
Menim de üreyim aciyir, sızlayır. İçerim titreyir. Kafama sarsıntılar yer açır. Daha doğrusu korkuram. Geleceyimizden. Türkçülüyün geleceyinden. Korkuram ve korkuram. Bir ulu milletin geleceyinden ve hem de geleceyinden korkuram. Bu ne tür milliyetçilik? Bu ne biçim Türkçülük? Bir gün dedim ay gardaşlar! Bizle kürd örgütlerin ne emekdaşlığı? Kimse eşitmedi. Ve Almaniyanin parlamentinde Kürd örgütlerile sağlık kadehi kaldırdılar. Dedim Türküm diye kurtuluşçuyum diye öne gedelim. Kimse duymadı. Dedim yeter bu keder Azerbaycan milli bayrağına saygısızlık! Kimse yan bakmadı bele. Dedim yeter Türkiye, Azerbaycan dövletçiliyine karşı davranışlar! gülüb, davamladılar. istifa verib, ama susdum. Yabancılar bize gülmüsin diye, Türk milletin düşmanları sevinmesin diye. Susdum ve yene susdum.
Hakkı Dedeler Gardaşım!
Can gardaşım, sırdaşım! kaygın haklı kaygı. İşte bu düz. Bu olmalı. üreyin acıyır. Bilirik hem de iyi bilirik. Biz buna inanmışık: Türkün Türkden başka dostu ola bilmez! Ama dinle meni gardaşım! Sırdaşım!
Biz her neden önce Türk milliyetçisik. Türkçülüye, Azerbaycan bayrağına yapılan hürmetsizlik bir Ermeni vasitesile (Şuşa'da) ve birde Gamoh'da yapılmış.
Bu gün Türk yiğidleri, asilkan gencler birkere, son kere yeter demek isteyirler. Türküz diye, Azerbaycan vetenimiz, Türkiye güvencimiz diye. Yeter! Bu son yeter demekdir.
Hüsey Türkelli'ni sevmeseydim de sevdim. Hemde canımdan fazla bir sevgi ona pay tutdum. Bizi haykırdı. Ahay biz Türküz! Haykırdı. Sesine sesik dedik.
Atatürkçüyüz, Elçi Beyliyiz, milliyetçiyiz, şerefliyiz haykırdık.
Doğrudan Türk olmasak ölürüz
Memmed Rza Agapur
NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!