Tekil İleti gösterimi
Alt 03.05.2007, 21:25   #1 (İleti Bağlantısı)
Gök Yeleli Bozkurt
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,177
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Aferim Serdar Ortaç'a

Beyazıt Öztürk'ün Ntv'deki "Biri bana anlatsın" adlı programında, Kadir Çöpdemir denen milliyetsiz adamla Serdar Ortaç arasında özetle şöyle bir diyalog geçti.

K.Ç: "Her sanatçının tercih ettiği bir ülke vardır; kimisi Amsterdam'ı kimisi başka bir Avrupa ülkesini tercih eder. Senin de böyle bir tercih ettiğin ülke var mı?" (Soru, argo ve basit içerikliydi. Bu yüzden, sorunun argo ve basit olan bölümünü yazmayıp, kastedilmek istenen içeriğini yazdım.)

Serdar Ortaç: "Benim o taraflara ilgim yok. Ben Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan gibi ata topraklarına, özümüze, gerçek Türklerin olduğu yerlere giderim, özümüzü unutmamamız gerekir" dedi.

Serdar Ortaç'ı bu düşüncesinden ötürü kutlarız fakat "gerçek Türk" tabirini yanlış kullandı. Türkiye'de olan melezleşme ve kültürel bozulma oralarda da olmuştur. Bu, tüm milletler için geçerli olan bir durumdur.

Sanatçılar, genellikle kozmopolit olurlar. Serdar Ortaç'ı da kimse, " O, Türkçü değil" diye eleştirmesin çünkü kimsenin ona Türkçü dediği yok. Ancak bu kadar yozlaşmış, kozmopolit ve milliyetsiz sanatçının var olduğu bir sanat camiasında, Serdar Ortaç gibi sanatçıları da takdir etmek gerekir.