|
Rabia Özden Kazan, 2006 Ramazan ayında gittiği İran’da gördüklerini anlattığı “Tahran Melekleri” kitabında İran’da gençlerin partilerde su gibi alkol tükettiğini, Hollywoodvari dejenere kadın-erkek ilişkilerine şahit olduğunu yazdı.
Kazan, İran’da iftar sonrasında yaşlı bir adamın kendisine 500 dolar karşılığında muta nikahı (Günü birlik nikâh!) kıymak istediğini de anlatıyor. Eylül ayında İtalya’da, daha sonrak da Amerika’da yayınlanacak kitap için Rabia Kazan, yurtdışında insanların kendisini İranlı kadınlara benzetmesi nedeniyle oradaki yaşamı merak ettiği için İran’a gittiğini belirtti.
Rabia Özden Kazan`in söyledikleri birbirini tutmuyor.
Rabia Özden 5 yıl Ortadoğu Gazetesi’nde siyasî yorumlar yapti. Aynı zamanda Revizyon isimli siyasî derginin sahibi. Ama gündeme siyasi yorumlari ile gelmedi tabiki. Ilk olarak Mehmet Ali Agca ile yasadigi askla gündeme geldi ve evlilik yolunda olduğu haberi ülkücü camiaya bomba gibi düştü. Rabia'nın yazarlık yaptığı Ortadoğu gazetesindeki işine son verildi.
Basörtüsü yüzünden okuyamadigini her firsatta dile getiren özden bir cok tv kanalinda calistigini bir 10 Kasim toplantisinda Atatürk`ün sevdigi sarkilar calarken sarkiciyi alkisladigini ve sanatcinin ona dönerek ‘Bir de utanmadan alkışlıyorsun’ dedigini ve Atatürk ve Cumhuriyetle beni bagdastiramadilar diyerek bu anisini okurlari ile paylasir.
Yine Rabia Mehmet Ali Agca hristiyanmi sorusuna cevap olarak ;
-Asla böyle bir şey yok. Vatikan’dan kendisine milyonlarca dolar teklif edildi. Halâ da istiyorlar. Ama o sonuna kadar reddetti. Hıristiyan olsaydı çoktan cezaevinden çıkardı. Sadece haç takıp, Hıristiyan olduğunu söyleseydi bu kadar sıkıntı çekmeyecekti gibi sözler sarfetti.
Katolik Giocinto Licursi icin ise; "Evlilik teklifi doğru ama ben henüz bir karar vermedim. Ama şunu anladım ki, demekki ben evlenmiş olsaydım bu insanlar bana recm cezası uygulayacaklarmış. Haber kamuoyuna yansıdığı dakikadan itibaren korkunç tepkiler aldım. İnanılmaz kabalıklar, küfürler ve tehditlerle karşı karşıya kaldım. Okurlarım hem beni, hem de gazeteyi eleştiri bombardımanına tuttu. Ortadoğu Gazetesi yöneticileri işime son verdi. Bu korkunç bir durum. Bu durumda, Giocinto ile evliliğim mümkün görünmüyor. Demek ki benim hakkım yokmuş kimseyi sevmeye, istediğim adamla evlenmeye. Herkes takmış komünistliğe. Ayol komünistlik mi kaldı? Sağcılık, solculuk mu kaldı? Yazık benim bugüne kadar yazdıklarıma." dedi.
Batidan ve dogudan bakabiliyorum derken ; Türk Milletine töresiz sömürgeci bati ve bedevi arap töre ve adetlerinin zorla benimsetmek( empoze )ten vazgecersiniz vede bu yasadiklarininz size ders olur.
|