25.06.2007, 19:53
|
#12 (İleti Bağlantısı)
|
|
Otağ Yöneticisi
İletiler: 2,177
|
Alıntı:
|
Serhat adlı üyeden Alıntı
Benim kan grubum B RH (-)...
Çağatay abinin yazısını okuyunca yüreğim ağzıma geldi...Konuya açıklık getirirmisiniz ben şimdi saf Türk değilmiyim ?
|
Bozkurt kardeşim, için rahat olsun. Bu konu, Türkçülerin arasındaki esprilerden biridir. Nasıl A veye 0 kan grubuna sahip olan bir kürt de olabiliyorsa, B kan grubuna sahip olan Türk de olabilir. Kısaca kan grupları Türklüğü sınama ölçütlerinden sadece birisidir.
Benzer biçimde kafatası yapıları da, Türklüğün sınanmasında kullanılan ölçütlerden biridir. Türkler kafatası itibarıyla, brakisefal (yuvarlak kafatası) yapısına sahiptirler. Fakat Ermeniler'den tutun, İsviçreliler'e kadar brakisefal kafatası yapısına sahip olan insanlar vardır.
Burada bilinmesi gereken nokta, Türklüğü sınama ölçütlerinden hiçbirisinin, tek başına Türklüğün tespiti açısından birşey ifade etmediğidir.
Üç göbek ötesine kadar soyuna herhangi bir yabancı etnik kimliğin genleri karışmamış olan kişiler bilimsel olarak Türk sayılmaktadır. Bir kişinin genleri itibarıyla Türk olması, o kişinin ruh itibarıyla da Türk olduğu takdirde bir anlam ifade eder. Yoksa ruhunu kaybetmiş Türklerin bugün, Türk milletinin başına ne gibi çoraplar ördüğü malumdur.
Hülasa; Ben sana söyleyeyim; sen katıksız bir Türk'sün. Bunu sana moral olsun diye söylemiyorum. Neden mi söylüyorum? Senin yazılarını takip ediyorum. Bu tür ateşli ve heyacanlı yazılar yazabilmek ancak Türk genlerinin ve ruhunun dışa vurumuyla mümkün olabilir. Kanında en ufak bir karışlık olan bir Türk'ün böyle bir Türklük ruhuna sahip olması eşyanın doğasına aykırıdır. Yani nehirler tersine akarsa, o kişi de Türk olmayabilir.
TTK
|