|
Bu deniz gezmis denen hanzonun, aslinda soyu cok onemli degil, cunku asilip gebermeden once ulusalci gecinen arkadaslarindan kopmus ve k.rtculerle birlikte olmaya baslamistir.
Yani sonradan birlikte oldugu kisiler, acikcasi sosyalist veya komunist degil, buz gibi k.rt milliyetcisidir. Ayrica pkk denen k.rt teror orgutunun lider kadrolari da deniz gezmis ile ayni coplukten yetismistir.
Ornegin azili k.rtcu ve dep (dejenere escinsel partisi) baskanligi yapmis yasar kaya, bakin anilarinda deniz gezmis'den nasil bahsediyor.
Boykot Komitesi üç kişiydi: Deniz Gezmiş, Kemal Bingöllü ve Bozkurt Nuhoğlu. Bu komitede Kemal Bingöllü spontane olarak Kürtleri, Bozkurt Nuhoğlu Lazları, o zaman bir çok kimsenin Kürt olduğunu bilmediği Deniz Gezmiş de devrimcileri temsil ediyordu.
Deniz, teorik seviyesi yeterli değil diye Kemal´in başkan olmasını istemiyordu. Akşamüzeri üçü de çıkıp bana geldiler. Ben Deniz´e tek şey söyledim:
''Kemal olsun... Çünkü Kürt desteği büyüktür. Sen de onlara akıl hocalığı yap'' dedim.
İki eliyle iki yanağımı avuçlarına aldı:
''Tamam ağabey anlaştık, sen yeter ki üzülme'' dedi.
Bakin deniz gezmis'in cok sevdigi k.rt agabeyi, terorist yasar kaya, bir diger yazisinda kendisinden nasil bahsediyor.
benim bağnaz Amerikan yanlılığım için solcu dostlarınıza gösterebilirsiniz. Ben ne ABD nede Moskova ve Çin yanlısı olmadım. Ben Kürt tarafıyım, tarafım, yerim duruşum belli, kirksekiz senedir hic değiştirmedim.
Gordugunuz gibi deniz gezmis asilmasaymis, belki de kopek basi apo'nun yerini alabilirmis.
Bu deniz gezmis denen hanzoyu, Turk gencligine bir vatan kahramani olarak sunmaya calisan Turk Solu dergisinin, Tanri belasini versin.