|
Basindan hiç bir bilgi alamiyoruz G. Azerbaycan ile alakali. Ama benim tuahfima giden baska bir olay daha var. Gittigim okulda bir aralar Iran Azerisiyle tanismistim (kendi degimiyle). Oulumuzdaki Türkler olarak olarak yaptigimiz bir bulusmaya ( yurtdisinda okuyorum) kendilerini de davet ettim lakin basit bir gerekçe uydurarak gelmedi. o günden sonra da kendisini pek görme imkanim olmadi, gördügüm zamanlar ise kendi arkadas takimiylaydi, yani iranlilarla. Az da olsa konusma imkanimiz olmustu ve G. Azerbaycan konusunu açtigimda bana tam bir Iranli gibi cevaplar vermisti. Oradaki Azerilerin bir sorunu olmadigindan bahsediyordu, hatta ve hatta kisa bir tartismamiz bile olmustu çünkü hanimefendi kendisi Türk olarak nitelendirmiyordu, " ben Azeriyim, siz Türksünüz" diye konusuyrdu. Sonunda kabul etse de baglarimiz oldugunu, fikri olarak bizlerden ne kadar uzak oldugunu maalesef üzgün bir sekilde farkettim.
tabi ki bu tanidigim kisiye örnek alarak bir genelleme yapilamaz, Inaniyorum ki Türklük bilinciyle bilenmis nice gönüller yasiyordur o topraklarda. Ancak bu olay Iran hükümetinin uyguladigi sindirme politikasinin güzel bir örnegi olabilir. Oradaki Irkdaslarimizin kimliklerine, milli bilinçlerine karsi oynana tehlikeli oyunlar mevcut. Anlayacaginiz; Turan için çaba harciyorsak bunun sadece Türkiye'de degil Türkiye disinda da çok emekler istedigini bilmemiz gerekir. Yani isimiz zor... Ama unutmamamiz gereken bir husus var: "Türk çetin isler basarmak için yaratilmistir." M. Kemal Atatürk
|