Tekil İleti gösterimi
Alt 06.07.2007, 18:05   #12 (İleti Bağlantısı)
Sülemiş
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 12
Sülemiş Rss Beslemesi
Alıntı:
Emin Deha Sönmezışık´adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
asilırk´adlı üyeden Alıntı
sevgili ırkdaşım benim büyükbabamgilde başbuğumuzun doğdoğu selanikten göç etmiş...
ben araştırdım ancak fazla bilgi bulamadım...
sarı saçlı yeşil gözlü açık tenli biriyim belki bir yardımı olurdiye yazdım saygılarımla...
Sen bence Peçenek Türkü olabilirsin...Çünki peçeneklerin renkli gözlü,sarışın,açıktenli ve uzun boylu(180,190) olduğu yapılan arkeolojik kazılarda ve araştırmalarda görülmüştür...

not=Peçenekler macaristan ege arası ve kieve kadar etkisini göstermişlerdir!!!
Kuman ve Kıpçak Türklerinde sarışınlık ve renkli gözlülük (özellikle yeşil) Oğuz Türklerindekine oranla daha fazladır. Peçenekler de Oğuzların 24 boyundan biri olduğuna göre bence Oğuzdan ziyade Kıpçak olması daha muhtemeldir ama Selanikte iskan politikalarından sonra çoğunlukla Anadoludan gönderilen Oğuzlar bulunmuştur bunun için Oğuzların Bayat boyu olman daha muhtemel.

Alıntı:
Alper Tunga´adlı üyeden Alıntı
Bulgaristan göçmeniymişiz. Bulgaristandan Balıkesir/gönen'e gelmişler büyük dedem.
Hayatta olan babanneme bulgaristana nerden göçmüşler dediğimde "herhalde yine balıkesirden göçüp gitmişlerdir yine bildikleri topraklara gelmişlerdir sonradan" dedi. mantıklı gibi olsa da
osmanlı hükümeti tarafından balıkesire yerleştirilmiş olabilirler.

Bilgisi olan var mı acaba Bulgaristan'a göç ettirilen Türkler Anadolunun hangi bölgesinden gitmişlerdir?
Çoğu Konya Karaman civarları bunun dışında Aydın,Muğla,Balıkesir,Çanakkale,Kayseri,Aksaray,Ço rum,Çankırı,Sivas vb. bölgelerden.
Sülemiş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla