Tekil İleti gösterimi
Alt 07.07.2007, 13:44   #8 (İleti Bağlantısı)
Aybala
Otağ Yöneticisi

Aybala adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 462
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
"Alevilik mezhepten ziyade Yaseviliğin Anadolu uzantasıdır, müslümanlığın Türkçe yorumudur. Alevilikteki ibadet ritüelleri eski Türk inançlarından kaynaklanır. Fikrimce ve sahada yapılan araştırmalara göre Alevi kürt yoktur, tarihte Aleviliği benimseyen kürt gruplar olmamıştır. kürtler islamın en katı yorumu olan şafiliği benimsemişlerdir. Osmanlı baskılarından kaçan Türkmenler Doğu Anadolu'da baskı sonucu kürtlerin içinde erimişlerdir. Birçogu sonradan kürtçe ve zazaca öğrenmistir. Oymak ve boy adlarını incelersek kürtçe konuşan bu Alevilerin Türkmen oldukları ortaya çıkacaktır. Ben ülkücüler gibi kürtleri veya zazalari Türk yapmaya çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın Alevi olanlardan bahsediyorum... Alevilik kürtlerin yaşam biçimine terstir tarihte bir tane Alevi kürt önderi yoktur. Alevilerin 7 ulu ozanı Türkmendir. Anadolu Alevi Bektaşiliğin kurucusu Hacı Bektaşi Veli Türkistan'da Yasevi dergahlarında yetişmiş bir Anadolu erenidir. Türk sünniliği eritilmek isteniyor yerine bedevi araplarin islam anlayışını getirmek isteyenler var çok dikkatli olmalıyız... Alevileri dışlayan sözde Türk milliyetçileri MHPliler sünni kürtleri kardeş olarak görürler. Ne yazık ki durum bundan ibaret..." Bu yazıyı Nihal Atsız Otağı'ndan kopyalamıştım. Bence sizde aynen Alevi forumlarına koyun bu yazıyı.

M. Kemal Atatürk.
Aybala Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla