|
Hala zazalari k.rtluge yamamaya calisan irkdaslarimizin olmasi acikcasi bana biraz garip geldi. Anlamakta zorluk mu cekiyorsunuz bilmiyorum ama baska dilleri konusan ve paylastiklari ortak cografya haricinde fazla bir ortak yani olmayan iki toplulugu birlestirmek biz Turkculerin isi degildir.
Bugun kendilerini k.rt olarak tanimlamayan bircok zaza dernegi Avrupa baskentlerinde faaliyet gosterirken bizler bunlara kostek degil destek olmaliyiz.
Atsiz Ata'nin yazdiklarina kelimesi kelimesine katilmakla birlikte, kendi tecrubelerime dayanarak bu iki toplulugun birbiriyle fazla alakasi olmadigini kendi gozlerimle gordum.
Her ikisi de bizim dusmanimiz olabilir, tipki barzani ve talabani gruplarinin bizlerin dusmani oldugu gibi, ancak burada biz Turkculere dusen gorev dusmanlarimizin zayif noktalarini bulup, onlari mumkun oldugunca bolup parcalamak ve pasifize etmektir.
Sadece k.rtler ile zazalar degil, K. Irak'ta yasayan k.rt gruplari da bolunup parcalanmali ve hatta birbirlerine dusman edilmelidir. Esenlikler