Alıntı:
|
Karatatar adlı Üyeden Alıntı
Zaza derneklerine destek olmak(!)...sonunda bunu da okuyacaktık.
|
Evet okuman yazman var. Haliyle okumussun ama yazdiklarimi anlayamadan veyahut da anladigin halde ortaligi karistirmak icin gereksiz bir mesaj atmissin.
Bak ben ne yazmisim
Alıntı:
|
Buğra Kun adlı Üyeden Alıntı
Sadece k.rtler ile zazalar degil, K. Irak'ta yasayan k.rt gruplari da bolunup parcalanmali ve hatta birbirlerine dusman edilmelidir.
|
Once olaya bu baglamda bakacaksin ve gereksiz yere evhamlanip "Onlarin kendilerini Turk ilan etmesinden korkuyorum" gibi sacma sapan savunmalar yapmayacaksin.
Gelelim kendilerini k.rt saymayan ve k.rt teror orgutune karsi faaliyet gosteren zaza dernekleri konusuna; Evet bu tur orgutlenmeler ve dernekler var. Ayrica madem ki zazalar dedigimiz topluluk k.rt teror orgutunun yonetim kadrosunda onemli bir pay sahibidir ve hatta Osmanli devletinden beri k.rt isyani olarak sayilan isyanlarin onemli bir bolumunu cikartmistir, o halde elbette onlari k.rtlerden ayirip bolmek bizlerin yararinadir.
Kimse sana gidip de zaza derneklerine para yardimi yap, onlari guclendir demiyor. Sana ayrilikci zaza yani k.rt karsiti zaza derneklerine kostek olmak yerine fikirsel bazda destek ol ki, Atsiz Ata'nin da bahsettigi gibi ayri birer topluluk olan k.rtler ve zazalarin bolunmesini sagla diyorum.
Ustelik, ben yazimda sadece zazalar ve k.rtlerin ayrilmasindan degil, K. Irak'ta faaliyet gosteren butun k.rt gruplarin birbirlerine dusurulmesinden de bahsettim. Turk devleti bunlari yapacak guctedir. Yeter ki milli bir hukumet gelsin....