Tekil İleti gösterimi
Alt 12.07.2007, 17:25   #7 (İleti Bağlantısı)
Emin Deha Sönmezışık
ALPAGU

Emin Deha Sönmezışık - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Bursa
İletiler: 226
Emin Deha Sönmezışık Rss Beslemesi
Alıntı:
Balasagun´adlı üyeden Alıntı
Birincisi amerikanvari jonjonda sensin aptalca konuşanda sensin yanıt verceksen adam gibi saygı kuralları çerçevesinde ver yok sövmeden yapamazsan özelden gönder sövgülerini ,hangi bilim adamı kabul etmiş ve kanıtlamış o yazıların Türkçe oldugunu isim ve kaynak göstererek ver,onların hepsi teoride kalan şeyler.Senin gibilere kalsa dünyada herşey Türk kökenli o zaman herşeyi kendimizden sayıp kabul edelim,uzaylılarda Türk zaten değil mi?
Alıntı:
Bu şekilde özetlediğimiz iddiamızı, "Oldest Runik " denilen Futhark alfabesi ile yazılmış üç kaya yazıtını, Göktürk alfabesini kullanıp, Türkçe olarak okuyarak kanıtladık.
yukardaki cümleyide iyi oku.
Ben eski Türk'lerin nasıl bir medeniyete sahip olduklarını kanıtlamak için kaynak göstererek size birtakım bilgiler verdim,bu yazıtların senin gibi avrupai zekası olanlar çok normaldirki sahiplenmez!Esas saygısızlığı Türk tarihine ve Türk medeniyete sen yapmışsın bu durumda seni kesinlikle affedemem ve araştırma yapmadan ,bilgi sahibi olmadan 2,3 avrupa linkini gezip yorum yaptığın için ise hakaretlerin en iyisini haketmişsin ama sabırlı olup az bile söyledim...
Turgay Kürüm hocanın demek istediğini sen anlayamıyomusun?İngilizce yazsaydı anlardı sanırım ama,O bütün runik yazıların Türkçe olduğunu kanıtlama istemiyor sadece bu 3 kayanın ve en eski runik yazının Türkçe olduğunu iddia etmiş ve kanıtlamış...Bu konu hakkında Kazım Mirşan'ın araştırmalarını okumanı öneririm...
Ama sen hala alay edip uzaylılarda Türk'tü dersen kusura bakma aramızda işin yok...Bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan,araştırma yapmadan,arkeolojik eserleri görmeden yorum yapma çünki bu bilimsel bir konu.Göktürk alfabesini bilirsin,iskandinav dillerini bilirsin,arkeolojik kazılardaki eserleri görürsün ondan sonra sana yorum yapmak düşer!
Ben senin gibi Türk tarihini sadece 1500 sene olduğunu zanneden insanlara Türk tarihinin ne kadar eski ve gelişmiş bir medeniyet olduğunu kanıtlamak istedim,hala inanmıyorsan demekki senin damarlarındaki kana güvenin yok!Sen eziksin!Senin aklın almıyor,senin beyninde sorun var!
Sen avrupalılara bilimadamlarına inan,Türk türkologlara inanma,devam et bu yolda ezik insan!Türkolojinin bile en iyisini onlar yapar zaten sana göre gerizekkalı!

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Emin Deha Sönmezışık adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla