Tekil İleti gösterimi
Alt 13.07.2007, 00:37   #2 (İleti Bağlantısı)
Balbal
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 917
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Re: TÜRKÇÜLÜK DÜŞÜNCESİNDEKİ İSLAMIN YERİ

Alıntı:
GOKTUGHAN adlı üyeden Alıntı
benim ve bir cok ırkdasımında aklına takılan sorulardan biridir sanırım bu soru.bu konuda ki benim sahsi düsüncem sü sekildedir Türklük ve İslam et ile tırnak gibidir biribbirlerinden ayrıldıkları zaman yasanamaz olurlar Türk olmayan Müslümanlara baktıgımda bir cogu İslamiyeti yasıyoamıyor aynı sekilde Türk olupta İslam inancına uzak olan Türklere baktığımızda da Türklüklerini kaybettiklerini görüyoruz.Türk Cumhuriyetlerinde yasayan arkadaslarımla konustugumda Rusların buyuk ölçekte beyinlerini yıkadıklarını gördüm önce islam inancından sonrada bir çok genci Türklüklerinden uzaklastırmıslar.
Ana tüm bunların dısında da İslam kültürü Büyük Türk kültürüne renk katmıs olsada bu ince sınır asıldıgında Türk Kültürünü tehdit eder hale gelebilcek potansiyeldedir.

Tüm bunların dısında Atsız Atamızın Ölüm dösegindeyen basında Kuran okuttugu rivayet edilir bu ne kadar dogrudur...

bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum...
Türkçülükte laiklik esas alınır. Eğer sen bir dini öne çıkarırsan bunun adı Türkçülük değil başka birşeydir.

Oğuz Kağan da Kürşad da müslüman değildi. Bizlere Türkçüğü sevdiren Atsız Ata da müslüman değildi.

Turan'ı kuran eski Türk devletlerinin hiçbiri müslüman değildi. Müslüman olan Türk devletleri ise Turan'ı kuramadığı gibi ümmetçilik adı altında aşağı milletlerle melezleşmeye doğru gitmiştir. Eğer Türklüğünü unutan hristiyan Türklerden örnek verirsen ben de sana Memlükleri sorarım.

Eğer müslüman olmayan Türkleri Türk saymassan , O zaman sen Bilge Kağan'ı da Türk saymıyorsun demektir. Tabi bu kadar sığ düşünceli birisi olduğunu sanmıyorum. Ama ülkü ocaklarında uzunca zaman geçirdiğini düşünerekten böyle düşünmeni anlıyorum ve fikrini değiştireceğini umuyorum.