Tekil İleti gösterimi
Alt 13.07.2007, 11:34   #14 (İleti Bağlantısı)
Açina
Yeni Üye

İletiler: 28
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
BilgeKurt Kandaşım,
Umarım haklısınızdır. Ben hukukçu değilim. Pislikleri ayyuka çıkmadan 2-2,5yıl önce hukukçu arkadaşlarımla konuşurken ""teklif dahi edilemez" hükümü ihlal edilerek ya teklif edilirse cezası ne olur?" demiştim. Oturup ince ince buradan cesaret aldıklarını 1,2,3 maddeye gönderme yaparak değiştirelemez hüküm kılan madde 4 ün dokunulmazlığı olmadığı için değiştirilmesinin - tabi o çoğunluğu tek başına bularak değiştirmek- ilk üç maddenin özelliklerinin değiştirilmesine imkan tanıyabileceğini anlatmışlardı.
Daha sonra özellikle dikkat ettim ilk 3 maddeye karşı, başkent teşkilatı istanbula taşınması, federal devlet, İstiklal Marşımıza, son duyduğum bu Bayrağımıza karşı girilen bu polemikler.
Adamlar tutturmuş "sivil Anayasa yapcaz" diye seçim propagandası yapıyor, yurdum insanı kasketli ahmette (bu benzetme çok yerinde, çok oturaklı olduğu için kullanıyorum! başka bir amacı yok ek olarak belirtmek isterim) zannediyor ki sivil anayasayla kömür artık sadece seçim dönemi değil her daim bedava olacak!
Neyse konuyu dağıtmadan, umarım arkadaşım dediğin gibidir buna inanıp güvenebilmeyi çok istiyorum!
Saygılarımla
Açina Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla