Tekil İleti gösterimi
Alt 16.07.2007, 13:46   #12 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇERİSİ
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 24
TÜRKÇERİSİ Rss Beslemesi
Alıntı:
BÖRÜ YABGU´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
[b]Sinan Meydan'ın Atatürk ve Kayıp Kıta Mu kitabını okumanızı öneririm.Tahsin Mayatepek'in raporlarını da.Hititleri,Sümerleri Türk göstermek doğru değildir,demişsiniz.Bu sonuca hangi bilimsel araştırmanızda vardınız?

Bu konuda bilimsel araştırma yapmadım ancak elimde bilimsel veriler var. Örneğin Hititler adındaki kıvırcık saçlı, kısa boylu şişman ve kafadanbacaklı insanların konuştukları dil Türk ırkı ile alakası olmayan Hint-Avrupa Dil Ailesine ait, dolayısıyla Türk olmaları mümkün değil.

Kayıp kıta Mu yalnızca bir tezdir tıpkı Güneş Dil Teorisi gibi kanun haline gelmemiştir. Fakat Başbuğ'umuzun bu tezleri öne sürme nedenleri bu tezlerin içeriklerinden önemlidir. Osmanlının yarı Türk yarı yabancı melez padişahlarının izlediği ümmetçi politikanın sonucunda devletin kurucu unsuru olan Türklere sığıntı muamelesi yapılmış ve hatta gün gelmiş Türk sözcüğü küfür mahiyetinde kullanılmıştır. Türkleri düştüğü bu acı durumdan kurtarıp modern Türk devletini kuran Atatürk 600-700 yıldır uyuşturulmuş Türkleri uyandırmak için Türk'ün özgüvenini tekrar kazanması için bu tezleri öne sürmüştür.

Malum tezin bir başka önemli özelliği de Başbuğumuzun Türkçülüğünü kanıtlar nitelikte olmasıdır.

Fakat tezlerin içeriğini tıpkı Başbuğumuz gibi(yukarıda da belirttim M.K. Atatürk 7. raporu kabul etmemiş ve geri göndermiş sonra da bu işle ilgilenmemiştir) kabul edemiyorum. Çünkü herkese Türktür demek, ne kadar çok insanı Türk gösdterirsek o kadar iyidir mantığı bana yanlış geliyor. O zaman Türklüğün kolay ulaşılan bir şey olduğu akıllara yerleşiyor ve tılsımının kaçtığına inanıyorum
TÜRKÇERİSİ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla