18.07.2007, 22:37
|
#19 (İleti Bağlantısı)
|
|
Türkçü
İletiler: 504
|
Alıntı:
TÜRKÇERİSİ adlı Üyeden Alıntı
Bu konuda bilimsel araştırma yapmadım ancak elimde bilimsel veriler var.
|
O halde bilimsel araştırma yapmış ve bunu doktora tezi olarak kabul ettirmiş olanların bilimsel araştırmalarına saygı duy.
Alıntı:
Kayıp kıta Mu yalnızca bir tezdir tıpkı Güneş Dil Teorisi gibi kanun haline gelmemiştir. Fakat Başbuğ'umuzun bu tezleri öne sürme nedenleri bu tezlerin içeriklerinden önemlidir. Osmanlının yarı Türk yarı yabancı melez padişahlarının izlediği ümmetçi politikanın sonucunda devletin kurucu unsuru olan Türklere sığıntı muamelesi yapılmış ve hatta gün gelmiş Türk sözcüğü küfür mahiyetinde kullanılmıştır. Türkleri düştüğü bu acı durumdan kurtarıp modern Türk devletini kuran Atatürk 600-700 yıldır uyuşturulmuş Türkleri uyandırmak için Türk'ün özgüvenini tekrar kazanması için bu tezleri öne sürmüştür.
|
Biz ne dedik?farklı birşey mi söyledik?
Alıntı:
Fakat tezlerin içeriğini tıpkı Başbuğumuz gibi(yukarıda da belirttim M.K. Atatürk 7. raporu kabul etmemiş ve geri göndermiş sonra da bu işle ilgilenmemiştir)
|
Öncelikle Atatürk ile Tahsin Mayatepek arasında bir rapor alışverişi ya da kargo alma,geri gönderme diye bir şey söz konusu değildi.
Çünkü Atatürk Tahsin Mayatepek'le doğrudan iletişim kurmuyor,bunu zamanın Türk Dil Kurumu başkanı aracılığıyla yapıyordu.
Tahsin Mayatepek mektuplarında dönemin TDK başkanından Atatürk'ün raporlar hakkındaki düşüncesinin ne olduğunu soruyor,ancak kendisine tatmin edici cevaplar verilmiyordu.
Atatürk'ün beğenmediği Tahsin Mayatepek'in dinler karşısında takındığı tutumdu.Tahsin Mayatepek islamiyetin peygamberi tarafından tibetteki rahiplerden öğrenilip arap yarımadasında yayıldığını öne sürünce Atatürk Tahsin Mayatepek'in araştırmalarının kaynağı olan Chucwald'ın kitaplarını bizzat ülkemize getirterek tercüme etmiş ve ilk kaynağından öğrenmiştir.
Bu kitaplarda Mayatepek'in saçmalıklarından bir iz görmeyince kendisini ülkeye geri çağırmış,dil kurultayını toplayarak Türk Dili ile ilgili çalışmalara ağırlık vermiştir.Senin dediğin gibi sonra da bu işle ilgisini kesmiş değildir.
Alıntı:
Çünkü herkese Türktür demek, ne kadar çok insanı Türk gösdterirsek o kadar iyidir mantığı bana yanlış geliyor.
|
İnsanların,özellikle de Başbuğ Atatürk'ün yıllarını alan çalışmaları "herkese Türktür demek mantığı bana yanlış geliyor." cümlesiyle özetleyivermek öncelikle emeğe sonra da Başbuğ Atatürk'ün tezine saygısızlıktır.
Alıntı:
O zaman Türklüğün kolay ulaşılan bir şey olduğu akıllara yerleşiyor ve tılsımının kaçtığına inanıyorum
|
Yani Atatürk bu tezi bunun için mi öne sürdü?Ucuz kahramanlığı bir tarafa bırak,konuyu saptırma!
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|