Alıntı:
Kemalist Kagan adlı Üyeden Alıntı
Anne tarafimdan yörük oldugumu biliyorum.Ancak baba tarafim Mardin´ den . Babam Mardin´e soyumuzun kafkaslardan geldigini söyler. Mardinin herhangi bir köyünden degiliz, Tüm aile ve akrabalar sehir merkezinde eski Mardinin dogdugu yerde otururlarmis. Yurt disinda oldugumdan Faruk sümerin kitabini bulamadim malesef. Ancak kendi yaptigim arastirma sonucu asirlar önce Kafkaslardan gelip Mardine yerlesenlerin ve bu tarihi sehri kuranlarin Kumuk Türk´leri oldugunu ögrendim. Elimdeki bilgiler dogru mu ? Beni aydinlatabilirseniz cok memnun olurum.
Dedemin söyledigi cok güzel bir söz vardir. Der ki :
"Kürtten olsa evliya sokma sakin avluya"
|
Zamanında Mardin'de birçok Türk boyu yaşamıştır. Ancak şu an itibariyle Türk nüfusunun en az olduğu 5 ilden biridir. kürt ve araplarla kız alıp vererek eridiler mi yoksa Batı'ya mı göç ettiler bu konuda hiçbir fikrim yok. 10-15 tane Oğuz köyü çıkar ya da çıkmaz tahminimce. Şehir merkezlerinde boy bilinci olmadığı ve ben de kahin olmadığım için bu sorunuza net bir cevap veremeyeceğim. 5 göbek arkanızda kimlerin olup olmadığını bulmak çok zor bir iş olmasa gerek.