Alıntı:
oguz adlı üyeden Alıntı
ordu darbe yaparsa halkın %50'sine sırt çevirmiş olur, bu ipneler %23'le iktidara geldiklerinde yapılmalıydı o iş... şimdi olay geri kalan %50'nin bu adamlara "sivil toplum muhalefeti" yapmasına kalıyor ya da (çok beğendim bu tanımı) post-modern darbe'ye - yani bir bahane bularak Cumhuriyet kurumlarının bu adam(!)ları alaşağı etmesine !...
eski bir asker ve bir solcu olarak foruma yeni katıldım...
zaman soluyla sağıyla Türk'lükten gurur duyanların ve mitinglerde Tam Bağımsız Türkiye diye gırtlak patlatanların tek yürek, tek bilek ve ezici tek bir güç olarak vatanı ve cumhuriyeti geri kazanmaları zamanıdır.
sevgiler
|
DP, %54 oy almıştı ve sonucunda 3 öncüsü ipi gördü.Ondan sonra gelen 1961 Anayasa'sı 2.Mad.'nin dışında gayet güzel bir anayasaydı.
Halk her zaman doğruyu bilmez, hatta boş yığınlar genelde gerçeği görmezler.Şimdi çıkarcıların dışında kaç kişi AKP'yi bilinçli seçti ? SIFIR kişi!!! Çünkü daha önce de diyordum, bir insanın AKP gibi bir işbirlikçi partiye oy vermesi için üçünden biri olması gerekir diye :
1- Partiden çıkarı olması (işadamları,patronlar vb)
2- İşbirlikçi ve hain olması (kürtler ve ermeniler gibi etnik döküntüler ve elebaşları)
3- CAHİL VE SAF
AKP'nin üstünlüğü seçmenin ve halkın tamamının paralarıyla 150 milyon YTL yi aşan kömür,akp logolu saç jölesi, pirinç, un gibi yardım malzemeleriyle gidip oy toplmasının yanında neredeyse tüm medyanın da bunları desteklemesiyle oyları topladı.(Aldığı oy 15 milyon küsür, ancak yapacakları 70 milyonluk TÜRKİYE'nin yanısıra, tüm TÜRK dünyasını da ilgilendirecek, başta Kıbrıs ve Kuzey Irak olmak üzere.)
Eğer halk eğitimli olsaydı ya da arap tembelliği,çıkarcılığı bulaşmasaydı üzerlerine (bu şüphesiz inancın kültür emperyalizmini de beraberinde getirmesindendir.) din sömürüsü ve ucuz siyaset yapan bir parti oy alabilir miydi bu ülkede?
Ama en azından sevindiğim tek nokta %20'lik bir oranın bu çıkarcılıktan uzak durabildiğidir.Her ne kadar bazı arkadaşlar CHP'yi sevmeseler de laikliği savunabilecek tek parti CHP'dir.Başka parti var mıdır?
Şimdi olacaklar çok basit, AKP-DTP koalisyon yapacak, MHP uyumlu olacak(ki bunu beyan ettiler) terörist elebaşı köpek hapisten çıkarılacak, kahraman ilan edilecek, şehit sayısı artacak, su ve elektrik kesintileriyle yetinmeyen hükümet müthiş zamlarla gelecek ve hepsinden de ötesi bu kadar oyun verdiği "şımarıklıkla" iyice zıvanadan çıkıp ülkenin 10 yılını heba ettikten sonra paralarını ve bavullarını alarak ülkeyi terk edecek, geberene kadar zengin ve lüks içinde rahat yaşayacaklar.Bunlara oy verenler yüzünden onlarla birlikte bizler de mahvolacağız.