Tekil İleti gösterimi
Alt 27.07.2007, 13:35   #86 (İleti Bağlantısı)
Balbal
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 845
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
kıpçakşovalyesi adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bende Gümüşhane. Torulluyum ailemde sarışınlık ve renkli gözlülük oldukça yüksek hatta benimde gözlerim yeşildir kumral saçlıyım sarışın ve renkli gözlülük ün Kıpçak Türklerinde yaygın olduğu için bende Kıpçak olduğum kanısındayım fakat Kıpçakların doğukaradeniz e ne zaman geldiler ne zaman yerleştiler hiç bir bilgim de yok beni bu konuda bilgilendirirmisiniz gerçektende ben Kıpçak asıllımıyım yoksa başka bir boydanmıyım renkli gözlülük ve sarışınlıktan yola çıkarak ben bu yorumu yaptım kendimce gerçektende doğrumudur tespit'im
Kardeşim , biz nerden bilelim senin neyden geldiğini. Bahsettiğin kumrallık Oğuz Türklerinde de var Sibirya Türklerinde de var. Kaldı ki Anadolu'da her ne kadar Oğuz Türkleri daha çok olsa da Uygurlar,Kumanlar,Moğollar,Tatarlar,Kırgızlar ve birçok boy göçetmiş. Yani sen bir Oğuz Türkü olabilirsin ama anneannen belki Tatar belki Kalmuk olabilir. Eğer ailen köy kökenliyse ve o köy Oğuz Kaynaklarında geçerse belki birkaç ipucu elde edebiliriz. Bence sen git dedelerine akrabalarına sor , bize soracağına. Onlar az çok nerden geldiklerini biliyorlardır eğer boy bilincine sahipseler.