Tekil İleti gösterimi
Alt 03.08.2007, 20:35   #23 (İleti Bağlantısı)
yaşlıtürk
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
ddeniz

Bak Türk kardeşim,

Şamanizm bİz Türklerin en eski inanışıdır.Hayır ben buna kamçılık demeyeceğim zira kam bu işi uygulayan kişinin adıdır!!!Bilmeyen nazikaneöğrensin.Kam bugünkü imama benzer bir kişidir ve çok saygındır.Şamanizm tam olarak bir gök tanrı inanışı değildir,burada 19 tanrı mevcuttur,ama gök tengri esastır.Bu din sadece Türklerde değil pagan olan diğer ırk ve topluluklarda da vardı.islamlaşma konusuna gelince deniz kardeşim,hadise ortada,bir şey söylemeye gerek var mı?Kitabi dinler hep insanı şuçlar,ve insanın onu yani kitabi dinlerin getirdiği şeyleri anlamadığından bahseder ve hep insanların mahfolacağından bahseder,ancak tüm gayretlerine rağmen neden insanlara hitap edmediğnden bahsetmez.Onların fikirleri kolaya kaçmak ,gözle görmediğin şeyleri ticari,sosyal olarak o dogmaların benimsendiği kişiler tarafından hep kendi lehinde kullanıldığı yönündedir.
Bana göre Türk soylular eski inanışlarına dönmelidir,evet biliyorum tatmin edecek çok tanrı olabilir bu yönde ama kıvak zekalı Türk bunu aşacak,modern,çağı aşan bir olguyu mutlaka yakalayacaktır.

saygılarımla
yaşlıtürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla