Tekil İleti gösterimi
Alt 03.08.2007, 21:47   #6 (İleti Bağlantısı)
yaşlıtürk
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Gördüğüm Türkler!

Türkmenistan- bu ülkede yaşayanlar bize çok yakın,Oğuz boyundan ama kendi içlerinde Türklük problemleri var.Bazıları mongloid ırk deiğimiz sarı ırktan bazıları tam bizim Anadolu Türkü gibi,ama bize çok sıcaklar ve Türk olduklarını gizlemiyorlar.

Kazakistan-Türklük için çok zorlu bir yer.bazıları Çingiz soyundan geldiklerini beyan ediyor ve bunların bir kısmımoğol kökenli az bir kısmı da Türk olduklarını iddia ediyorlar.Ama geneli sadece Kazak kimliği üzerinde yoğunlaşıyor,ne ise bu sözde kazak kimliği???!!!,ama bir defa milletleşmişler işte!Türk birliğini en fazla isteyen Nur Sultan Nazrbayev acaba okullarda Türk/kazak tarihi ile ilgili ne okutuluyor?Gençlere ne verirseniz onu alırsınız!Kazak dilinin hepsi Türkçe değil,çok moğol kelimeler de var

-Kırgızistan: Aslında bugün kendilerini Kazak diye tanımlıyanlarla aynı topluluk.Biz(demeye utanoyorum,sank,i onlar başkaymış gibi) Türklere KIazaklardan çok daha yakınlar ve Kırgız Türkçesi Kazak Türkçesinden daha anlaşılır,bize göre!Kırgızlar Türk olmaya ve bunu kabullenmeye daha yakın gözüktüler bana!

Özbekistan-Bana hiç bahsetmeyin,rus denen kaltak slavların en çok etkisinde kalmış topluluk,hangi Türk kurultayına katıldılar,belki aralarında Türk olduklarını kabul edenler vardır,ama genelde bana göre TÜRK dünyasının sıfırıdır!

Doğu Türkistan-İşte en büyük ve en samimi Türkler buradadır,en azından bence.Şarki Türksitan deyimiyle,çoğunluğu Uygur kelimesinden ziyade Türk kelimesini kullanmaktadır.Büyük bir savaş vermektdirler ve gök Tengri onların yardımcısı olsun.

Daha sonra Türkiye Türklerinden bahsedeceğim.

Saygılarımla
YaşlıTÜRK
yaşlıtürk Çevrimdışı