|
Sevgili Balasagun
Görüşlerin için teşekkürler.Atsız Hocamız bunları söylemişti,ancak bana Azeri ve Azerbaycan kelimeleri beraber aynı anlama geliyor.Tıpkı Türk ve Türkiye gibi.Ben Azerbaycanlıların en azından bir kısmının Türk olduğuna inanıyorum,zira Kok-Türk yazıtlarında '' AZ'' lardan bahsedilir ve onların Kok-Türk soundan geldiği söylenir.8-10 milyon Azerbacanlıdan hangilerinin gerçek Türk olduğunu söylemek kumda iğne aramaya benzer,onları genelde Türk kabul ederiz,başka bir şey açıklamadıkları durumunda!Benim en büyük hayranlığım çoğunluğumuzın anavatan olduğu düşünülen ancak bu da tartışma konusu olan bu sincan denilen ancak isim olarak doğrusu doğu Türkistan denilen bölge insanlarıdır.
Bence ilerde biz Anadolu Türklerine en yardımcı olacaklar oradan geleceklerdir,ancak,tek bir şartla:
Bu Türk kardeşler müslümanlığı Türklüğün üzerinde görmektedir,ağırlıklı olarak ve batı dünyası ve Çin bunları müslüman terorist olarak görmektedir.Halbuki bu kardeşlerimiz kendi kimliklerini sadece Türk olarak belirleseler,hem daha sempatik olacaklar hem de hedefe daHA Kolay ulaşacaklardır.
Saygılarımla
|