Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Müziği > Türk Müziği > Türküler
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.02.2008, 07:13   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Babakurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 207
Babakurt Rss Beslemesi
4.2 OKTAVLIK SES: HÜSEYİN ALTIN

Bu başlığı açmaktaki amacım arabesk müziği övmek veya aşılamaya çalışmak değildir. Bugün gazetede gördüğüm "İbrahim Tatlıses'in 3.6 oktavlık sesi Türkiye'deki en şahane sestir" şeklindeki bir yoruma sinirlendiğim için bu başlığı açmaya karar verdim.

Arabesk müzik yapan Hüseyin Altın adlı bir sanatçı var. Sanatçı tabirini kullanıyorum çünkü adı bugüne dek herhangi bir sansasyonel-magazinel olaya karışmamış (bu yüzden damardan arabeskçiler haricinde kimse onu tanımaz), sadece müziğiyle var olmaya çalışmış efendi bir kişidir. Dünyada eşine ender rastlanacak bir ses rengine sahip olan Hüseyin Altın'ın ölçülmüş sesi 4.2 oktavdır, yani kürt İbrahim Tatlı'dan üstündür.

Hüseyin Altın'ın tipi biraz bozuk olduğu için kürt falan zannedilebilir ama Erzurumlu Dadaş'tır. 12 yaşında düğün salonlarında şarkı söylemeye başladı, 1973 yılından beri sahnededir. Hayatı Yeşilçam dramlarından farksızdır, henüz 13 yaşındayken öz annesi öz babası tarafından gözlerinin önünde baltayla öldürülmüştür, sonraki yıllarda da çocuklarının ölümü dahil olmak üzere birçok ölüm yaşamıştır; çektiği acılar müziğine yansımıştır. Tüm şarkılarının söz ve bestesi kendisine aittir.

4.0 oktavlık Pavarotti'den bile daha güzel bir sese sahip olan sanatçı Hüseyin Altın bugüne dek 27 tane albüm çıkarmıştır fakat şan şöhret sahibi olmadığı için bu albümler sadece meraklıları tarafından alınmış ve dinlenmiştir.

Hüseyin Altın bugün İstanbul'un kenar semtlerindeki meyhanelerde 10 kişilik masalara şarkı söyleyerek yaşam mücadelesi vermektedir.
Babakurt adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.2008, 08:47   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.409
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Benim arabeskle aram hiç hoş değildir. Fakat Türkiye'de yaşayıp da arabesk söyleyen şarkıcılardan ve onların şarkılarından haberdar olmamak da mümkün değildir. Ben de Hüseyin Altın adını ilk kez 1987 yılında üniversite birinci sınıfa giderken duydum.

Arabesk müzikten nefret ettiğimi bilen bir arkadaşımla birgün yine arabesk müzik konusunu tartışıyorduk. O da bana "Sana bir kaset getireceğim ama lütfen ön yargılı olmadan bir dinleyiver ve bana fikrini söyle" demişti. Neyse o kaseti birkaç gün sonra getirdi ve dinledik. Arkadaş "nasıl" dedi ben de diğerlerinden çok farklı, duygusal ve dinlenebilir kalitede ama arabeskle yine de işim olmaz" diye cevap vermiştim. Kasetin de Hüseyin Altın'ın olduğunu o gün öğrendim.

Babakurt kardeşimin de dediği gibi, Hüseyin Altın'ın diğer arabeskçilere göre handikabı boyunun çok kısa olması ve fiziğinin düzgün olmamasıdır. Bizim insanımızda da şekilcilik çok önemli olduğu için Hüseyin Altın gibi bugün popüler olan diğer arabeskçilere ses ve müzik kalitesi açısından fark atacak bir insanın bugün ne yazık ki esamisi okunmamaktadır.
Alt 21.02.2008, 08:48   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.409
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Bu başlık, otağda sorun oluştuğunda kaybolan başlıklardan biriydi. Yeniden açmış olduk.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler