Tekil İleti gösterimi
Alt 07.08.2007, 14:38   #1 (İleti Bağlantısı)
METEHAN
Türkçü

METEHAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 125
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Öğretmenlerin isyanı!

Bu yı 205 bin öğretmen adayı KPSS'ye girdi.. Ama ağustos atamasında topu topu 20 bine yakın öğretmene kadro verildi.Onunda yarısı kadrolu yarısıda sözleşmeli. En az 185 bin öğretmen yine işsiz... Tabii kadro dağılımı da evlere şenlik... Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 1300, Beden Eğitimi: 695, Resim: 395, Müzik 395 derken liselerde açılan fen kadrolarına da baktığımızda bu rakam daha da küçülüyor. Matematik: 30 kişi, Fizik:15, Kimya: 30, Biyoloji: 40 kişi...

Oysa yalnızca Ankara ilinde 53 matematik öğretmeni açığı var...Diğer illerin geçin köy ya da kasabalarını şehir merkezinden bile branş öğretmenleri bulunmamakta. Aç gözlü müdürler önemsiz gibi görülen derslere diğer öğretmenleri sokarak, milli eğitime doğru sayı vermiyorlar. Gerçi verenlerinde hali diğerlerinden farkı yok. Türkiye'deki okulların %35 yakın kesiminde 4 ila 6 öğretmen görev yapıyor. Maliye heryere olur olmaz kiliselere sırf ab şartlarına uymak için paraları sular seller gibi akıtırken nedense iş eğitime geldiğinde sadece din öğretmeni atamasını yapıyor. Teknik Eğitim Fakültesi öğrencileri için açılan kadro sayısı ise kocaman bir sıfır! Bu kafayla hangi çağa adım atılır çok merak ediyorum doğrusu!

Hükümet ne güzel sanatlara ne de fen bilimlerine önem veriyor. İşi gücü camilere müezzin, ilahiyatlıları eğitim kadrolarına doldurmak. Böyle bir düzen içinde hangimizin çocuğu kendi çabamız olmazsa doğur dürüst eğitim alacak bilemiyorum.
METEHAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla