|
Evet ben de katılıyorum,maksat koyun yetiştirmek!Bu kadar din kültürü ogretmeni atıyorlar fakat sayısal ogretmenlere hiç de onem verilmiyor.Cok iyi okullarda bile ogretmenler artık fosilleşmiş,ya da genç ama hiçbir şey bilmiyor,derste siyaset yapıyor...Ornegin kendi okulumdan ornek vereyim.Okulumuzdaki geometri ogretmeninin sesi cıkmıyor,anlatıyor dersi ama duyamıyorsun,fizik ogretmeni Odtü'den mezun olmuş ama pek bir şey bilmiyor,soru sordugumuzda yuzumuze şapşal şapşal bakıyor,ders anlatışı da geometri ogretmeni gibi,ses gelmiyor!Cografya ogretmeni hadi cocuklar bahceye diyor,ders işlemiyor,matematik ogretmeni bagıra bagıra ders anlatıyor ve o kadar rahatsız eden bir ses tonu var ki kulakları tırmalıyor,soru sordugumuzda resmen cıglıklar atıyor,dinleseydiniz diye bagırıyor,dil anlatım ogretmeni komunist,derste siyaset yapıyor,din kültürü ogretmeni ne alakası varsa derste Ziya Gokalp'e ateist diyor...Ve bunlar ülkücü müdür yardımcılarının oldugu bir okulda gercekleşiyor.Hani diyorum,belki biraz milliyetcilikleri vardır,gidiyorum komünist hocayı şikayet ediyorum,onu şikayet eden cok ama elimizden bir şey gelmiyor diyor,matematik ogretmenini şikayet ediyorum,ya onun psikolojisi bozuk idare edin diyorlar...Hükümet de din kültürü ogretmeni atamaya devam etsin,sonra da dersi niye dinlemiyorsunuz,niye dersanelere o kadar para dokuyorsunuz denilsin...
|