|
Öncelikle hepinize saygılar ve sevgiler ben nihalatsiz.org sitesinin öğrencisyim.Sitemiz kapandığı günden beri sitenizi takip etmekteyim kandaşlarım.
Arkadaşımızın iletisine cevap vereyim.O kendine Kürt Alevisiyim diyenler yalan söylüyorlar çünkü böyle bir terim olmaz olamaz.Bu insan ben Aleviyim dedi diye Alevi mi oldu?Alevilik yani Kızılbaşlık saltanat gibidir.Alevilikte pirlik dedelik vb. kavramlar vardır bu insanların piri kim dedesi kim?Önce Aleviliği biraz araştır sonra yorum yap.Benim çevremde de çok var bu şekilde ben Kürt Alevisiyim diyen.Bu lafı diyen ne yazıkki bazen bizim kanı bozulmuş gerçekten Alevi Türkler.Diğerleride mâlum Kürt enikleri.
Türk olduğu hâlde Kürt'üm diyenlerin kanı bozuktur.
Şu anda Pkk'nın izlemiş olduğu bir politika var; Alevileri yanına çekmek.Biz yaşlılarımıza sorduğumuzda bize Türkmeniz Horasandan geldik derler.Eğerki bizlerde Kürt Alevisi var der isek gençlerin beynini bulandırırız.Lütfen biraz daha dikkatli olalım.
Kürt ile Alevi kelimelerinin aynı cümle içinde kullanılması bile yalnıştır.Ben kendimi bildim bileli ailem beni ve kardeşlerimi Kürtten uzak tuttu.Kürtler Alevileri Alevilerde Kürtleri sevmezler...
Saygılarımla...
|