Tekil İleti gösterimi
Alt 02.09.2007, 17:34   #11 (İleti Bağlantısı)
Barbaros
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 61
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
tunas_turan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kimse 3-5 çapulcu için TSK ile savaşmayı göze alamaz. Yapabilecekleri şey en fazla ambargo koyup ekonomiyi çökertmeye çalışmak olacaktır, ki ekonomi şu anda da berbat zaten.

Uluslararası tepkileri ille de durdurmak istiyorsanız Lübnan ve Filistin'e karşı savaşında İsrail'e "haklısınız destek veriyoruz, bakın biz de aynı şeyi yapacağız washington'a söyleyin sesini çıkarmasın" deriz olur biter.

Zaten washington da en fazla konuşur bağırır çağırır daha da öteye gidemez. ABD'nin Türkiye'ye saldırması, süper gücünün sonu olur çünkü. ("Asarız keseriz yeneriz bizi kimse yenemez" demiyorum) Kazansalar bile, ki çok düşük bir ihtimal, süper güç lakabını rusyaya devredeceklerini biliyorlar.

Ordumuzla Irak ordusunu kıyaslamanıza da şaşırdım ayrıca.

Şunu da unutmamak lazım; aslında Irak ordusundan değil, dünyadaki birçok ordudan kıyaslanamayacak seviyede üstünüz. Ayrıca saldıracağımız ülke NATO üyesi olmayacağı için o kanattan müdahale gelmez, birkaç hafta söylenirler o kadar. NATO, Türkiye gibi bir müttefikini kaybetmeyi göze alamaz.
Bey,

Biraz cevap yazalim. Elbette ordumuzu Irak ordusyla hic kiyaslamiyorum. Bir silah sistemini teknik acidan ve elbet yüzeysel bir sekilde kiyasladim. Benim merak ettigim soru suydu ve cevabini bilmiyorum: ABD'nin saldirdigi ülkeler neden 1-2 ABD ucagini düsürmekten aciz? Yani bu iste bir yalnislik var, cok önemli bir seyi kaciriyor olmayalim. "Bizim basimiza gelmez demeyelim bilimsel sekilde sistem analizi yapalim." diyorum. Hatalimi düsünüyorum?

Diger konulara gelince. Ben irakin kuzeyine girmekten bahsetmiyorum. Türkiye'miz kürdlerin istilasi altinda. Devamli ürüyorlar. Bu pkk'yi temizlemekle de hallolamayacak kadar büyük bir sorun. Biz kürd varliginin bitmesini istiyoruz. Bu dedigim gibi 8-12 MILYON'luk kadinli cocuklu bir soykirimdir(Sürmek de soykirimdir, ve süreceksek nereye sürmeyi düsünüyoruz). Hicbir dünya ülkesi buna tepkisiz kalmaz, bu konuda ne kadar hakli olursak olalim tek basinayiz. Gerekirse NATO kendini fesh edip bizsiz tekrar kurulur. Antlasmalar tanri hükmü degil ki. Bati Türkiye'yi "haydut devlet" olarak tanimlar, yani buna engel nedir? Bir düsünelim bugün sebebsiz yere bize acik saldirida bulunamazlar, dediginiz gibi kiyamet kopar. Kamuoyu destegi olmadigi icin birkac gemisi batip, bir kac bin askeri öldükten sonra arkalarina bile bakmadan cekilirler. Ama milyonlarca kürdün telef olmasiyla sonuclanacak bir etnik temizlik olacaksa basta bati ülkelerinde kamuoylari barisi koruma misyonu icin bagirip cagiracaklar. Aslinda bu bile oranin kararvericileri icin önemli degil ama onlar zaten yapmak istedikleri bir seyi birde kamuoyu destegi oldugu zaman haydi haydi yaparlar. Tarihimizde bu tip savaslar cok olmustur. Yunanistan'da ayrilikci isyan cikmis, Osmanli ordusu gelip isyancilari darmadagin etmis fakat ingiliz kamuoyunu etkileyen "bir özgürlük sevdalisi" nedeniyle kamuoyunda yönetime yönelik "müdehale" baskisi olusmus ve ingilizler araya girerek Yunanistan'in bagimsizligini Osmanli'ya tanittirmislar. Bakin Beyefendi bugün dünya ülkelerinin acik acik bir maymunistani destekleyememelerinin ardinda Türkiye Cumhuriyet'inin resmi politikasi yatar: Vatandaslik bagiyla bagli olan herkes Türk'tür. Bu durumda sorun su an terörizm, dolaysiyla sözde de olsa destege sahibiz. Bize göre kürdün Türk vatandasi olamsi yalnis ve bunun degismesini istiyoruz. Yalan mi? Pek ne olacak bu kürdler? Toprak vermeyecegiz, o kesin. Eee sürelim desek, Irak'in kuzeyine, orasi misak-i milli sinirlari icinde ve durum uygun olsa gidip ilhak edecegiz, hakkimiz. Beyefendi kürdleri ne yapacagiz, fikriniz nedir buyrun tartisalim. Ben diyorum topluca soykirim tek caremiz ama bunun korkunc boyutta insani ve iktisadi maliyetleri var. Otomobil kullanma kurallarini bile uygulamaktan aciz, vergi kacirmayanin enayi sayildigi devlet düzeni allak bullak olmus bir Türkiye'den bahsediyoruz. Bu halimizle böyle kapsamli bir harekati yapip, tüm dünyaya karsi muzaffer cikabilecegimize inaniyor musunuz? Ben inanmiyorum. O güce erisene kadar en azinda nüfus güclerini sabit tutup mümkünse azaltmanin caresini bulmak lazim. Düsüncem budur.

Saygilar,
Barbaros
Barbaros Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla