|
Dersanem Kızılay'da ve tam dersimin bitiş saatine denk geliyordu miting.Ailemin kızacagını düşündüm ama yine de aldırmadım,7 katı koşa koşa indim,Maltepe'ye kadar koştum,okuldaki arkadaslarım da gidiyordu,onlara yetiştim ve Tandogan'a kadar yürüdük,bolca alkışlandık,helal olsun size gençler dediler,fotograflarımızı cektiler...Fakat ülkücüler ne yazık ki her şeye yaptıkları gibi bu mitingin de içine etmeyi başardılar.Orada toplanmamızın sebebi belliydi; Türkmen kardeslerimizin sahipsiz olmadıgını, onları unutmadıgımızı gostermek.Fakat sagolsun (!) ülkücüler mhp mitingine cevirdiler bu güzel mitingi.Bir anda bagırmaya başladılar; devletin başına devlet gelecek! Başbug türkeş! Daha sonra yanımdaki okul arkadaslarım da bagırmaya başladı, ben tek kaldım diyebilirim, neye ugradıgımı şaşırdım, ne alakası var şimdi, nerden cıktı bu filan diye soyleniyordum, daha sonra alperen ocakları da geldi, bunlar arasında bir de kavga cıktı, mitingi cok güzel bir şekilde saptırdılar açıkçası... akp den bir kişi vardı, yuhalandı, ama mhp yetkililerinden bir katılım yoktu diye hatırlıyorum... mhp milliyetçiliğini bir kez daha gostermiş oldu bu mitingde...
|