Tekil İleti gösterimi
Alt 11.09.2007, 10:38   #3 (İleti Bağlantısı)
Özdemir
Yeni Üye

İletiler: 2
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kendimce ufak bir çeviri yaparak anlamakta zorluk çeken soydaşlarımız için bir katkıda bulunmak istedim:

Dünyanın 31 ülkesinde, ortaokul öğrencilerine Türk topluluklarının düşman olduğu öğretilmektedir.

"Osmanlı Türklerinin ataları Orta Asya'dan gelerek Kontantinapolis'i fetheden, yarı göçebe bir Türk topluluğu olan Selçuklu'lardır. Türkiye'nin en yakın müttefiki olan Azerbaycan ise tarihte hiçbir zaman dövletçiliyi* olayan, yalnız 1918 de ermeni ve gürcü savaşları sonunda cumhuriyeti ilan etmiş bir ülkedir.Türk ve Azeri Milleti medeniyet ve davranışları bakımından batı ülkelerinden çok uzaktır."

Sırbistan'da müfredatta bulunan "Avrupa tarihi ve medeniyeti" isimli kitapta: Türk medeniyeti : " barbar insanları tarafından bizans devleti yenilerek kuruluş devlet" Azeri devleti ise : "Türk savaşları neticesinde kurulmuş devlet" olarak kaleme alınmıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri Baş Karargahının, içlerinde avrupa birliği ülkelerininde bulunduğu 27 ülke içinde yaptığı araştırmalar sonucunda bir çok ders kitabında Türkler : " gaddar, aşağılık, ahlaksız işgalci" olarak tarif edilmektedir.

Finlandiya'dan ABD'ye , Gürcistan'dan İtalya'ya kadar olan bu ülkelerde yapılan araştırmalar sonucunda hazırlanmış 568 sayfalık "dış ülkelerin ders kitaplarında Türkler ve Türkiye Cumhuriyet'i aleyhtarı yazılar" isimli araştırma raporuna göre: ders kitaplarında Türk'ler için en çok nefret ve aşağılama yazıları bulunan ülke Suriyedir.Bu ülkenin yürürlükteki kitaplarında Türkiye ve Türk karşıtlığı bulunan 92 adet yazı bulunmaktadır.

Araştırma raporunda Yunanistan ve Ermenistan dikkate alınmayıp bu ülkelerin devlet siyasetleri ve Türk devletlerine olan düşmanlıkları bilinmektedir ve araştırmaya gerek duyulmamıştır.

Suriye'den sonra Yunanistan (65 yazı), Bulgaristan (50 yazı), Bosna-Hersek (43 yazı) ve Rusya (39 yazı) gelmektedir.

ABD'de ise "ermeni soykırımı" iddialarına geniş yer verildiği ders kitaplarında TÜRKler ve TÜRK milletleri şeytanın askerleri", "düzenbaz, aşağılık", "ahlaksız", "işgalçı", "tecavüzcü, "yağmacı", "Atillanın barbarları", "diktatörlüğe meyilli" olarak gösterilmektedir.

Arnavutluk'taki liselerin 8. sınıflarında okutulan "Tarih" kitabında : "TÜRKlere karşı daima dakkatli olmak gerekir: *onlar hara olduğunu öyrenen teki seni qul etmeye çalışar*, namusuna göz dikerler" gibi yazılar bulunur.

Bosna-Hersek'te 7. sınıf ta okutulan "Avrupa Tarihi" kitabında: "Osmanlı TÜRKiyesinde gaddarlık, soygunlar ve ahlaksızlık devlet idaresinin temel unsurlariydi. Bu durum tam anlamıyla aclıktan ölmemek için çalışan itatkar milletin sosyal, iktisadi ve medeni olanaklarını kullanamaz hale getirmişti"şeklinde yazılar bulunur.

Makedonya'da liselerin I. sınıfında okutulan "Tarih" kitabında Osmanlı TÜRKiyesi hakkında "sultan hakimiyetine karşı çıkanları asan, derilerini yüzen, kadınların namuslarına göz diken, terbiyesizliyi davranış modeli olarak benimsemiş adamlar tarafınden idare edilen devlet" yazıları bulunmaktadır.

Hırvatintan'da liselerin 7. sınıfında okutulan "Orta doğu tarihi" kitabında: "Osmanlı TÜRKiyesinin üst düzey yöneticilerinden olan Hasan paşa Hırvatistanı işgal ettikten sonra İstanbula 300 hristian esir getirmişti. Onlar şehirdeki köle pazarında satıldılar" şeklinde yazmaktadır.

Romanya'nın orta sınıf okullarında okutulan "Tarih" dersinde tarih öyle gerçek dışı hale getirilmiştir ki, TÜRKlerin "vahşi" olduğu ortaya konur: "1894. yılın baharında TÜRKler kursal ermeni torpağı olan Sasun vilayetini yakığ yıktılar, 10 insanı vahşice, ağır işkencelerden sora öldürdüler. 1895yılında ise ise Konstantinopol, erzurum, Sebastiya, Van, Beyazit ve diger şehirlerinde on binlerle ermeni katledildi, evleri yakılıp yıkıldı. 1894-1896 yıllarında TÜRKlerin hayata geçirdikleri soykırımlar neticesinde 300 bin ermeni öldürüldü"şeklinde yazılar bulunmaktadır.

ABD'deki Virginia Universitetinin tarih ve sosyal bilimler fakultesinde ise öğrencilere verilen "Bilgi meslehetleri sinopsisi*" adlı kitapta : "Bilmelisiniz ki, Osmanlı TÜRKiyesi liderleri tarafindan ermenilere, SSCB'de Stalin hakimiyeti tarafindan , memurlara ve askerlere, Kamboçya'da Pol Pot diktatörlüğü tarafindan halka, Ruandada(çeviri notu: bir afrika ülkesi) ise hutular tarafindan milli azınlık olan tutsilere amansız ve vahşice soykırım yapılmıştır"şeklinde ibareler bulunmaktadır.

İspanya'da 5-6 sınıflarda okutulan "Tabiyat ve Ekoloji bilgileri" kitabında: "TÜRKiyede 5, Azerbaycanda ise 2 bölgede yaşayan Kürtler bağımsız devlet kurma arzusundadırlar. TÜRKiyede ise askerler Kürt ailelerini böler, onlara işkenceler uygulanır" şeklinde yazmaktadır. Aynı ülkede 7-8. sınıflarda okutulan "sosyoloji" dersinde "TÜRKiye Cumhuriyeti milletçilik temelinde dayanıp, bu ülkenin Silahlı Kuvveleri işkence yapmaya meyllidir" şeklinde vurgulanır, 6. sınıfıta okutulan "Coğrafya" kitabında "italyanlar ve TÜRKler olmasaydı, kimler bizim egemenliğimizi önler, varlıklarımızı çalardı?" denmektedir.

Avrupa ülkeleri ve ABD'de Azerbaycanın da aşağılandığı, milletimizin "vahşi, barbar, aşağılık yığını" şeklinde aşağılandığı bilinmektedir.

Öyle ki, ABD'nin Viskonsin, Kaliforniya ve Massacusets eyaletlerindeki liselerde Azerbaycan vilayetleri arasında Karabağ yoktur. Delaware ve Utah eyaletlerindeki okullarda Karabağ eyaletinin ermenilerinin "kahramanlık , vb."hikayeleri anlatılır

Fransanın Brest ve Marsel şehirlerindeki gimnaziyalarda* Azerbaycan "tarihte var olmamış, yalnız 1918 yılında sehte şekilde yaratılan ve 1991 yılıda yeniden berpa* edilen ülke", Azerbaycan'lılar ise "göçebe kökenli, Avrupa değerlerinden çok uzak toplum" olarak gösterilir.

Sırbistan'da orta dereceli okullarda okutulan "Tarih" kitabında ise Azerbaycan'lılar "sonradan yarı-yerleşik hayata geçmiş göçebe TÜRK boylaro, İran ve Rusya'ya ait olan arazilerde devlet kurmuş insanlar" şeklinde yazmaktadır.

Suriye'de okutulan edilmiş "Doğu Tarihi" adlı derste ise Azerbaycan'lılar "adı müselman*, özlerinde ise tam tam anlamıyla ateist olan, İsraille sıx elaqelere malik millet" şeklinde gösterilmektedir
YAZİ AZERBAYCANİN EXPRES QEZETESİNDEN ALİNİP.

TÜRKÜN TÜRKDEN BASQA DOSTU YOXDUR!

NOT: elimden geldiğince paragrafların anlamlarını bozmadan kelimeleri bir çoğumuzun daha kolay anlayabilceği şekle çevirdim. Bazı yerlerde " * " simgesi göreceksiniz bu simgenin bir öncesindeki kelimeyi ya tam çeviremedim yada tam bir karşılığını yazamadım anlamına gelir bu tür kelimeleri oldugu gibi bıraktım. çevirilerimde Azeri Türk'lerinin Wikipedia'sından yararlandım. elimden geldiğince tarafsız çeviri yapmaya çalıştım ancak yazının içeriği yani belirtilen devletlerdeki yazılar beni kızdırdı.

NOT: ** Albaniya : Wikipedi ansiklobedisine bu kelimeyi yazdığımda kosova bayrağı çıkıyor tam bir anlam veremediğim için oldugu gibi bıraktım..

Yorumum: pek fazla şey söylemeye gerek yok Azeri Türk'lerinin yazdığı gibi: TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR...
Özdemir Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla