Tekil İleti gösterimi
Alt 13.09.2007, 00:04   #11 (İleti Bağlantısı)
Türker Yener
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 16
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cevap: ATSIZ ATAMIZ HAKKINDA BİR SORU IRKDAŞLARIM

Ben bir müslümanım ve müslümanlık benim için bir kimlik değildir.Ben Muhammed'in bozuk Arap kavmine gönderilmiş bir peygamber olduğuna inanırım.Müslümanlık budur ve bu kadardır benim için,bundan sonrası Yüksek Türk kültürü ve geleneğidir.Zamanın şartlarında Arap kavmininin bünyesinde tatbik olunan,çoğu şeyi benimsemem.Ben Tanrı'nın,bir aracı vasıtasıyla,müdahele etme ihtiyacını hiç duymadığı,büyük Türk ırkının mensubuyum ve bin yıllarca doğru yaşamış,kendini Tanrı'nın kırbacı addeden ırkımın örfü benim dinimin temelidir..

Benim dinimde O'nun adı Allah'tır,sıfatı yaratan yani Tanrı..O yüzden bu ikisi arasında bir tercihin doğru olduğunu düşünmüyorum.Fakat,cahiliye döneminde puta tapan Arap'ın taptığının adı ilahtır.İlah kelimesinin bir müslüman Türk tarafından kullanılmasına karşıyım.Tanrı'yı yeğlemeliyiz.
Bizim eski inancımızda da bu şekil bir yaratan inancı vardır.Allah'a ilah demek,kufürdür,Tanrı demek onu yüceltmektir..

Başbuğumuzun söylediği her sözün altına imzamı atarım,ama çarpıtılan sözlerini dikkatle seçmek gerekir.
Türker Yener Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla