Tekil İleti gösterimi
Alt 15.09.2007, 13:00   #18 (İleti Bağlantısı)
Tarkan

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 628
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cevap: Turan'ın Dili

Sohbet odasına gelebilmeyi çok istiyorum kandaşım; ancak bir türlü programı kuramadım.Sürekli aynı hatayı veriyor.Umarım kısa bir süre içinde sorunun kaynağını bulur ve çözebilirim.

Gerçekten değinilmesi gereken bir konu idi, arama sonucunda bulamadığım için yeni başlık açmıştım, taşınma konusunda otağ yöneticilerini uğraştırdım biraz, kusuruma bakmayınız.

Kendi kandaşlarımızla konuşurken zamanla farklılaşmış dillerimiz yüzünden doğru anlaşamıyor ve ne yazık ki yabancı bir dili kullanıyoruz.Şu anki lehçelerimizi ve sonradan giren sözcükleri hemen değiştiremeyiz; ancak ikinci dil olarak bozulmamış,etkilere uğramamış Orkun abaçası ile yazılan dilimizi öğrenebilir ve bunu tüm kandaşlarımıza yayabilirsek onlarla aramızdaki bağı güçlendirebiliriz.

Eğer bir gün Turan Devleti kurulursa, ortak dilimiz lehçe farklılığı olan Türkçelerimiz değil bu ikinci olarak öğrendiğimiz "ortak" Türkçe olursa rahatlıkla anlaşabiliyor olabiliriz.Hem de bunun diğer bir yararı dil öğrenilirken o dilin konuşulduğu milletlerin gelenekleri ve önemli değerleri de öğrenilir(Örn: İngilizce öğrenirken, diyaloglarda beş çayı içilirken pratik yapılması, Londra'daki saat kulesi,Buckhingam Sarayı, İngilizlerin bazı gelenekleri...) Bu durumda ise , dili sayesinde bilinçlenen her Türk, bu dili öğrenirken merakla ve özenle kendi geçmişini de araştıracaktır.Geçmişini , atasını öğrendikçe sonradan arasına katılmış, kanını ve geleneklerini bozan her ne varsa terk etmeye başlayacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada eski otağımızda Orkun.ttf dosyası bulunuyordu.Buradan yüklenebilir.

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla